USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Смертельна гра «Синій кит» дісталась Польщі

20 Березня 2017 08:23
Смертельна гра для підлітків «Синій кит» з Росії дійшла до Польщі. На північному заході країни, у Щеціні, зафіксовані три випадки самокалічення.

Дітей схиляли до самогубства через інтернет. Розпочато слідство, інформує Gazeta.ua.

Поліція звернулася до оператора однієї з соцмереж, аби він відреагував на появу в мережі смертельної гри і намагався цьому протидіяти.

Водночас генпрокуратура Польщі звернулася до міністра освіти Анни Залевської з проханням відреагувати на загрозливу ситуацію.

Куратори з питань освіти в усіх воєводствах Польщі повинні будуть попередити про небезпечну гру усі школи, аби вчителі й батьки звертали увагу на поведінку дітей і вчасно виявляли можливу участь дітей у небезпечній грі.

Читати ще: «Групи смерті» у соцмережах: поради батькам від волинського психолога

Гра «Синій кит» прийшла з Росії. До участі підлітків заманюють через соцмережі. Дають завдання для каліцтва чи смерті. За «групами смерті» стоять серйозні фахівці із психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду. Гра вже добралася України та Молдови.

Як повідомлялося раніше, у Берестечку (Волинська область, Горохівський район) 15-річна школярка вирізала на руці «синього кита». За попередніми даними, 15-річна лучанка дійшла до 38 рівня, отже, від самогубства її віддаляли лише 12 кроків, тобто – 12 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ангеліна Показати IP 22 Березня 2017 23:39
Потрібно заборонити дітям користуватись соцмережами. Реєстрація у Вконтакті має бути тільки з 16 і тільки за паспортом. І взагалі, російські соцмережі необхідно заблокувати на території України. Хто підтримує блокування Вконтакті та Однокласників на територіії України, прохання підписати петицію на сайті президента: https://petition.president.gov.ua/petition/34479 можна ще й тут: https://petition.president.gov.ua/petition/34703 https://petition.president.gov.ua/petition/34109 Прохання розіслати посилання на петицію вашим знайомим однодумцям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus