USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Кварцяного судитимуть?

22 Березня 2012 20:24
У Луцькому міськрайонному суді наново розглянуть кримінальну справу чотирирічної давності, фігурантом якої є колишній головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний.

Про це в блозі на Волинському інформаційному порталі написав депутат Луцької міськради Андрій Калахан.

«У мого колеги, депутата Луцької міської ради Віталія Кварцяного проблеми не завершилися його звільненням з посади головного тренера ФК «Волинь». Не завершилися і дискваліфікацією до кінця сезону. Проблеми продовжилися і вони мають набагато серйозніший характер», - пише Андрій Калахан.

За інформацією депутата, на Волині дають новий хід справі 10-річної давнини, у якій фігурує колишній головний тренер ФК «Волинь» Віталій Кварцяний.

«Свого часу на Волині багато говорили про скандал, пов’язаний із контрабандою цукру, махінаціями з газом та незаконним відшкодуванням у 2002 році податку на додану вартість на суму 583 мільйони гривень. У цій справі фігурували дочірнє підприємство «Катерина» спільного українсько-польського підприємства «АБ Імекс» ЛТД та структури, пов'язані з ФК «Волинь» - громадська організація та товариство з обмеженою відповідальністю», - йдеться у блозі Калахана.

Він повідомив, що тоді двох осіб звинуватили у вчиненні злочинів за цілим «букетом» статтей Кримінального кодексу. Перед судом постали тодішні директор ДП «Катерина» Дмитрук О.М. та генеральний директор і головний тренер ТОВ «СК «ФК Волинь» Кварцяний В.В.

«17 листопада 2008 року Луцький міськрайонний суд виносить вирок у цій кримінальній справі. Віталія Кварцяного виправдали за всіма статтями обвинувачення. А пана Дмитрука виправдали за всіма статтями, окрім однієї. За контрабанду у великих розмірах (частина 1 статті 201 Кримінального кодексу) йому призначили 3 роки позбавлення волі умовно», - пише Калахан.

Прокуратура Волинської області на цей вирок вже двічі безуспішно подавала апеляцію.

Однак, за інформацією депутата, в лютому цього року колегія суддів Апеляційного суду Волинської області скасувала вирок міськрайонного суду і повернула справу на новий судовий розгляд в суд першої інстанції.
«Таким чином, прокуратура таки домоглася свого. На четвертий рік після винесення вироку судом першої інстанції. На 10-тий рік після епізодів, про які говориться у справі. У результаті Віталій Володимирович Кварцяний «ходить під криміналом» і у випадку відповідного рішення суду може навіть сісти за грати всерйоз і надовго. Епізоди, які йому інкримінуються, передбачають доволі серйозні покарання», - констатує депутат міськради.

Він навів перелік цих положень Кримінального кодексу:
частина 5 статті 191 - карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

частина 3 статті 212 - карається штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

частина 3 статті 224 - карається штрафом від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

частина 2 статті 364 - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

частина 2 статті 366
- карається позбавленням волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
xXx Показати IP 22 Березня 2012 22:09
Да, молодці - засудять. Тільки ж поправочка - 10 років минуло, строки.... Менти продажні, їх тепер судити треба за це.
17-й сектор Показати IP 23 Березня 2012 09:50
В задницю вони йому натрублять. Кварц форева!
Лучанин Показати IP 23 Березня 2012 12:04
Ого, оце той Калахан, ..., а тут дивись як береться за діло.Ожив значить вже.Відмазали,бо так треба. І ні фіга їм не буде,так роблять усі
Zavtramen Показати IP 23 Березня 2012 12:16
прокуроры ещё бы его брата - Славика потормошили - он тоже известный в узких кругах специалист по "освоению" государственных денег и фиктивныым банкротствам )))
Яна Показати IP 23 Березня 2012 19:24
Хочу сказати одне, хто високо літає той боляче падає. І це про кожного сильного світу цього.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus