USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Квести, майстеркласи й екскурсії: як працює пришкільний табір на Волині

6 Червня 2023 11:31
5 червня почали роботу пришкільні табори на Волині. Усього при школах працюватимуть 19 таборів.

Суспільне побувало у Ковельській громаді, де цього літа запустили 10 таборів, які будуть відвідувати 660 дітей.

У Ковельському ліцеї № 11 запрацював табір «Живчик». Його відвідуватиме сотня школярів упродовж трьох тижнів за робочим графіком із 9:00 до 15:00, розповіла директорка освітнього закладу Галина Сидорук.

«У таборі дітки з 1 по 6 клас. У нас багато охочих, більшість дітей вже не раз відпочивали в пришкільному таборі. І зазвичай дуже задоволені. Вихователі стараються організувати цікаве дозвілля», – каже керівниця ліцею.
У пришкільний табір привела семирічного сина Давида ковельчанка Оксана Здомищук. Зі слів жінки, майже місяць дитина буде гарно проводити час з однолітками.
«Він буде і розважатися, і, можливо, пізнає багато чого нового. Оскільки ми батьки, які працюють, то дитині є де бути і провести гарно вільний час. Ми дуже задоволені», – сказала жінка.
Зі слів директорки Ковельського ліцею № 11 Галини Сидорук, у пришкільному таборі діє п'ять загонів, у кожному з них – по 20 школярів. Харчуватимуть дітей двічі на день, вартість сніданку й обіду становить 65 гривень на добу. Для безпеки школярів у школі є спеціальне укриття площею 112 метрів квадратних.
Упродовж таборової зміни з дітьми працює психолог. Заняття проводять і в приміщенні школи, і на вулиці, розповідає вихователька Анжела Прадійчук.
«Також ми розробили багато майстер-класів із виготовлення різних прикрас, паперових іграшок, будуть спортивні змагання, заплановано екскурсії», – додає освітянка.

Читати ще: Влітку на Волині у чотирьох громадах діятимуть пришкільні табори

Десятирічний Ілля Батурка розповів: у пришкільному таборі йому подобається, найбільше любить квести про тварин.
«Смачно годують, можна знайти нових друзів. Я дуже цікавлюся тваринами та наукою про них, щільно вивчаю їх в енциклопедіях і пишу свої факти», – додав юний ковельчанин.

Зі слів начальника управління освіти Ковельської міськради Віктора Бичковського, на роботу пришкільних таборів із міського бюджету цьогоріч виділили понад 600 тисяч гривень.

«Торік працювало п’ять таборів, було 270 дітей. Цього року ми кількість збільшили, тим більше, є попит. Хочеться, щоб дітки мали можливість гарно відпочити», – додав посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus