USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Китай вводить заборону на одноразовий пластик

20 Січня 2020 10:27
У найближчі п’ять років Китай має намір зменшити виробництво і використання пластику з метою боротьби з забрудненнями.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Bloomberg.

«Провідний спеціаліст з економічного планування Китаю заявив, що у найближчі п’ять років країна зменшить виробництво і використання пластику, що допоможе скоротити одне з найбільших у світі джерел забруднення», – йдеться в повідомленні.

Згідно з планом, опублікованим Національною комісією з розвитку і реформ, до кінця цього року нерозкладні пластикові пакети будуть заборонені у супермаркетах і ТЦ у великих містах Китаю, а також у службах доставки продовольства.

Китай значно скоротить використання одноразового пластику в електронній торгівлі, експрес-доставках і їжі на винос до 2022 року, одночасно просуваючи альтернативні матеріали.

Китай також планує створити систему виробництва, розподілу, споживання, переробки та утилізації пластмасових виробів до 2025 року.

Як зазначає видання, використання пластику в Китаї зросло, оскільки онлайн-покупки і додатки для доставки їжі стали частиною повсякденного життя в країні, навіть у сільській місцевості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus