USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Латвія конфіскувала $30 млн коштів українських експосадовців

15 Жовтня 2019 12:41
Суд в Латвії визнав злочинними та конфіскував $30 млн коштів українських чиновників, повідомляє Генеральна прокуратура України.

«Латвійський суд прийняв рішення, яким визнано злочинним походження коштів на суму понад $30 млн, які пов’язують з колишніми українськими високопосадовцями, та ухвалено рішення про їх конфіскацію», — йдеться у повідомленні.

Ці кошти на початку 2015 року були заарештовані через запит Генеральної прокуратури про надання правової допомоги. Питання щодо повернення злочинних активів в Україну буде вирішуватися на міжурядовому рівні.

Нагадаємо, у травні Державна виконавча служба Міністерства юстиції стягнула на користь держави з кіпрських компаній Erosaria LTD і Aldoza Investments Limited, які пов’язані з Януковичем і колишніми високопосадовцями, 55 млн грн і $1 млн.

Перед цим шведські ЗМІ повідомляли, що колишній президент Віктор Янукович вивів із України $3,6 млн через один із найбільших шведських банків — Swedbank.

За даними Deutsche Welle, переважна частина коштів оточення колишнього президента Віктора Януковича осіла в Швейцарії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 15 Жовтня 2019 15:24
зоряний час для Портнова реабілітуватись..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus