USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Лавров оцінив збитки ЄС від санкцій проти Росії у 100 млрд євро

5 Листопада 2018 22:50
Збитки країн Євросоюзу від антиросійських санкцій оцінюються в суму більш ніж 100 млрд євро.

Таку цифру озвучив міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров, повідомляє ТАСС у понеділок, 5 листопада.

«Цифри втрат держав Євросоюзу від санкцій називаються різні, - сказав він в інтерв'ю іспанській газеті El País. - За деякими оцінками, мова йде про суму, що значно перевищує 100 млрд».

Лавров стверджує, що санкції європейських країн проти Росії були введені за прямою вказівкою США.

«Прикметно, що самі американці при цьому збитків не несуть», - вважає він.

Лавров додав, що стан відносин між РФ і ЄС не може вважатися нормальним.

«Міфічна російська загроза нав'язується європейцям здебільшого ззовні», - додав він і зазначив, що об'єктивно санкції не вигідні ані Росії, ані Євросоюзу.

«Важливо, щоб це розуміння прийшло, нарешті, до європейських політиків, - сказав Лавров. - Ми неодноразово говорили про готовність скасувати (російські) контрзаходи. Але перший крок у цьому напрямку має зробити саме ЄС, який пішов на розкручування санкційної спіралі».

У вересні 2018 року стало відомо, що суд ЄС в Люксембурзі відмовився знімати санкції Ради ЄС проти російських банків та нафтогазових компаній.

У вересні 2017 року Рада ЄС офіційно продовжила санкції проти фізичних осіб та компаній, причетних до порушення територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України. Обмежувальні заходи продовжено стосовно 149 осіб та 38 компаній. Ці санкції були вперше запроваджені у березні 2014 року і неодноразово продовжувалися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus