USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лікар із США привіз до Луцька кровоспинні препарати та запрошує українців на роботу у свою клініку

18 Квітня 2022 16:01
Відомий хірург-офтальмолог із США Еміль Чинн, який у 2001 році одним із перших прибув до веж-близнюків на допомогу постраждалим внаслідок теракту, привіз до Луцька кровоспинні препарати для українських воїнів. Дефіцитні медикаменти допоможуть зберегти життям захисникам, які отримали поранення у польових умовах, адже спиняють кровотечу за 1 хвилину.

Зустріч делегації із Луцьким міським головою Ігорем Поліщуком відбулася сьогодні, 18 квітня.
За фахом і покликанням Еміль Чинн – лікар. Чоловік має власний центр хірургії ока у Нью-Йорку. У Луцьку американець китайського походження побував уперше, хоч і допомагає Україні вже давно.
«Я пов’язаний з Україною багато років, бо відвідав майже всі великі міста країни, де проводив тренінги і навчання лікарів», – розповів почесний гість у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини.

Зі слів благодійника, раніше він пожертвував обладнання для львівської лікарні, яке допомагає у лікуванні хвороб ока, що викликають сліпоту. Це була дуже важлива підмога для місцевих лікарів. Такий апарат медична установа отримала вперше.

«Багато американців дізналися більше про Україну саме зараз, але я був у Києві ще тоді, коли почався Майдан. Я дуже добре розумію вас, тому що мої батьки були змушені залишити Китай, бо втікали від комуністичного режиму. Я народився у Нью-Йорку, але я дуже підтримую вашу боротьбу за свободу і демократію. Я дізнався, що Україна потребує кровоспинних засобів, бо вони вже розпродані навіть у Європі, тому я використав власні зв’язки, адже моя клініка в Нью-Йорку існує більше 25 років. Мені вдалось придбати кровоспинний засіб за зниженою ціною. У роздрібних мережах він вартує 10 доларів за одиницю, мені ж вдалося його купити за 1 долар за одиницю. Тому надалі я можу сприяти закупівлі таких чи будь-яких інших потрібних препаратів. Іноді ліки та інші товари важко перевезти через кордон, або вони не дістаються до свого місця призначення, тому я вирішив приїхати особисто. Я знаю, як готувати документацію, тому планую надалі вам допомагати», – зазначив американський медик.
Офтальмолог зізнався, що він – дуже хоробрий чоловік і його не лякає ситуація в Україні.

«Сьогодні я вирушаю у Львів, не зважаючи на попередження про обстріли і вибухи. Під час терористичного акту 11 вересня я також залишався у Нью-Йорку і був одним з небагатьох лікарів, які допомагали у цій ситуації», – каже Еміль Чинн.

Він зазначив, що йому приємно допомагати українцям і попросив озвучити нагальні потреби у медикаментах. Окрім цього наголосив, що раніше виступав на CNN, Discovery та інших каналах США, тому може допомогти із поширенням будь-якої інформації, яка може прозвучати на американському телебаченні.

Заразом хірург зауважив, що має змогу і намір запросити на роботу в свою клініку двох людей з України – лікаря та секретаря, щоб надати цим людям можливість перебувати у безпеці та мати стабільну роботу.
«Я вже наймав на роботу в свою клініку на Парк Авеню в Нью-Йорку трьох українців – двох хірургів з Києва та Сум і секретарку. Вони працювали у США протягом 9 років», – додав насамкінець.

Натомість голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода пообіцяла благодійнику, що зі своєї сторони гарантує добропорядність, супровід та логістику усіх препаратів, які передаватимуть з Америки.

«Сьогодні Еміль Чинн передав Луцькій громаді 5 тисяч комплектів кровоспинних препаратів. Це дуже важливий матеріал – аналог Целоксу. Ці препарати рятують життя у польових умовах, коли немає доступу до госпіталю, коли не можна зупинити кров у тих ситуаціях, у яких часто перебувають наші бійці та мешканці окупованих територій. Ці ліки за 1 хвилину зупиняють кровотечу і такі препарати надзвичайно важливі і дороговартісні. Усі кровоспинні засоби ми передамо військовим бригадам. З точки зору безпеки не вказуємо, куди саме і яка допомога поїде. Потім, коли війна завершиться, ми обов’язково розкажемо, що і куди відправлено», – наголосила Катерина Шкльода.
Водночас Луцький міський голова Ігор Поліщук зауважив, що перед новим етапом війни планував робочий візит до США, але, на жаль, у зв’язку з агресивною екскалацією Росії на території України довелося її відкласти.

«Сьогодні ми бачимо, що в української армії та інших військових формувань є багато потреб. Тому необхідно забезпечити якомога ширшу співпрацю з іншими країнами, щоб ми мали змогу постачати і бронежилети, і каски, і медичні препарати й інші тактичні речі. Еміль Чинн привіз 5 тисяч упаковок кровоспинних препаратів, які будуть передані безпосередньо на передову. Він пропонує постачання кровоспинних засобів за цінами у 10 разів нижчими, ніж їх ринкова вартість. Саме тому ми будемо тримати зв’язок, щоб отримувати цю допомогу і передавати її на фронт», – зазначив мер.
Насамкінець він пообіцяв, що після перемоги обов’язково відвідає клініку Еміля Чинна в Нью-Йорку для того, щоб пригостити його чашечкою чаю або кави та подякувати за цю надважливу місію.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus