USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лісові пожежі в Сибіру: дим дістався до Канади та США

1 Серпня 2019 23:18
У Красноярському краї (Росія) тривають масштабні лісові пожежі, які вже охопили понад 3,7 млн га, що дорівнює площі Бельгії. Дим та смог від пожежі вже дістався до західного узбережжя Аляски і Канади.

Карту поширення диму показали в NASA, пише theБабель.

Фахівець із вивчення атмосфери Центру космічних польотів імені Годдарда Колін Сефтор зазначив, що дим дістався до канадського Ванкувера і американського Сіетла. Ще частина його поширилася над східною частиною Тихого океану.
Як повідомляє низка російських ЗМІ, рятувальники не можуть охопити всю площу пожежі, а подекуди з нею взагалі не борються. У «Роскосмосі» повідомили, що передали у МНС інформацію про пожежі на площі майже 2 млн кв. км.
Заступник начальника центру «Антистихия» МНС Росії Сергій Абанін заявив, що площа пожеж збільшилася «через тривалу суху погоду та відсутність активних заходів з гасіння більшості осередків, зокрема й на віддалених територіях».

Сильна задимленість спостерігається у всіх містах і населених пунктах Якутії, Бурятії, Іркутської області і Красноярського краю. Дим також дійшов до Омська і Челябінська.

За станом на 1 серпня на території РФ зафіксовано майже 470 загорянь в лісах загальною площею понад 2,9 млн гектарів. Режим НС через складну пожежонебезпечну обстановку діє в Іркутській області, Красноярському краї, у двох районах Бурятії, одному районі Якутії.

Як повідомлялося, у Росії дим від пожеж у Сибіру вже досяг Монголії, ввечері 30 липня смог спостерігався в Улан-Баторі. Найбільші пожежі – 133 пожежі на площі 1,2 млн га – на території Республіки Саха (Якутія). Пожежам у лісах Саха, Іркутської області і Красноярського краю присвоєно найвищий, п’ятий клас небезпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus