USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

В Україні любителям швидко поїздити хочуть ввести додаткові медичні перевірки

29 Липня 2020 19:48
В Україні можуть ввести додаткові перевірки для водіїв.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомив заступник голови Координаційної ради в Загальнонаціональному форумі безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв, передає УНІАН.

Кого торкнуться додаткові перевірки?

За його словами, це стосуватиметься тих, хто нехтує ПДР.

«У порушників дорожнього руху будуть виявляти здатність безпечно керувати автомобілями. Депутати почали обговорювати відповідне законодавство. Якщо протягом року було скоєно від 5 до 10 порушень (конкретна кількість ще обговорюється), право управління порушника буде призупинено до моменту здачі теоретичного і практичного іспитів», - сказав Володимир Караваєв.

Масові порушення Караваєв зазначив, що ініціатива з’явилася після запровадження автоматичного блокування порушень, коли випадки тотального невиконання правил деякими водіями, особливо елітними автомобілями, стали очевидні. Рекордом було порушення режиму швидкості – 60 разів протягом 50 днів, без єдиної сплати штрафу. «Прихильники нововведення вважають, що поділ суспільства за матеріальним статком ставить учасників дорожнього руху в нерівні умови. Для когось штраф 225 грн. – відчутна втрата для сімейного бюджету, а для когось – лише кишенькові витрати. Можна припустити, якщо законодавча ініціатива не принесе бажаного результату, законодавці підуть далі – до психофізіологічної експертизи водіїв, які систематично порушують правила», – зазначив експерт.

Як повідомлялося, з 1 червня 2020 року в Україні почала працювати система автоматичної фото – і відеофіксації порушень правил дорожнього руху. Водіям, які перевищили швидкість в межах Києва та Київської області та потрапили в поле зору камер фотовідеофіксації, почали надходити «листи щастя».

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, в Києві камери автофіксації за 8 хвилин зафіксували 262 випадки перевищення швидкості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Липня 2020 00:45
Якщо злісний порушник порушив 60разів за 50 днів,то повірте,знайде він і лікаря ,який за пару щасливих американських купюр підпише любу експертизу ,довідку,сертифікат ....такі реалії нашого Українського життя..інколи важко про це думати,але це правда..гірка,але правда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus