USD 40.65 41.07
  • USD 40.65 41.07
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.25

«Люди місяцями ходять, щоб скласти іспити з водіння». На Волині просять вирішити питання із сервісними центрами МВС

23 Травня 2024 14:56
Депутати Волинської обласної ради скерують звернення до міністра внутрішніх справ України та начальника Головного сервісного центру МВС щодо надання якісних адміністративних послуг ТСЦ МВС у Волинській області.

Про це стало відомо 23 травня на сесії Волинської обласної ради.

Як інформував депутат облради Ігор Волошенюк, жителі області стикнулися з проблемою зі складанням практичних і теоретичних іспитів для отримання права керування автомобілем і видачі посвідчення водія.

Він скерував депутатський запит до сервісного центру МВС у Волинській області, щоб дізнатися, чому «люди місяцями ходять до сервісних центрів і не можуть добитися складання іспитів». Як з’ясувалося, Волинська область потрапила в пілотний проєкт і відтепер іспити можна скласти тільки в Ковелі та Луцьку. Тож у зв’язку з великим напливом людей працівники сервісних центрів фізично не можуть прийняти всіх охочих.

«Чому інші два сервісні центри не мають права приймати іспити? Жителі Володимирського та Камінь-Каширського районів змушені їздити по кілька разів до інших сервісних центрів, які розташовані в Ковелі та Луцьку, для отримання прав чи здачі іспитів», – звернув увагу депутат Ігор Волошенюк.

Обранці громади підтримали пропозицію колеги та проголосували за звернення до міністра внутрішніх справ України і начальника Головного сервісного центру МВС, щоб усі чотири сервісні центри МВС, розташовані на Волині, надавали послуги зі складання практичних і теоретичних іспитів для отримання посвідчення водія.

Читати ще: «Як війна, то можна робити бардак?» За якими схемами працює сервісний центр у Луцьку

У зверненні депутати наголосили: «Люди приходять о сьомій ранку. Формуються живі черги. О дев'ятій розпочинають роботу відділення сервісного центру. Біля терміналу вишиковуються довжелезні черги. Нібито можна записатися онлайн, але талони то є, то немає. Проте на більшість людей у черзі очікує розчарування: талончиків на практичні заняття виявляється лише кілька. Усіх інших спіткає прикра невдача. Черги просуваються повільно. У середньому, щоб зареєструвати свій талон та отримати направлення на екзамен, громадяни витрачають півтори години.

Як результат, реалізація пілотного проєкту у Волинській області призвела до віддаленості адміністративних послуг для волинян, що проживають у певних територіальних громадах, і недоотримання коштів від послуг сервісних центрів до місцевих бюджетів.

Читати ще: «Спортсмени талонних перегонів»: за що б’ються у сервісному центрі в Луцьку

Ми, депутати Волинської обласної ради, просимо вас надати цьому питанню особливу увагу і взяти під особистий контроль діяльність регіональних підрозділів Головного сервісного центру МВС у забезпеченні надання якісних адміністративних послуг, що сприятиме ефективній реалізації конституційних прав громадян України».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
123 Показати IP 23 Травня 2024 15:23
отож бо
Сергій Показати IP 23 Травня 2024 16:33
Там все робиться за гроші,розсадник корупції
Аксіома Показати IP 23 Травня 2024 20:00
Чим менше навчають в автошколах, тим більше заробляють у сервісних центрах !
Микола Показати IP 23 Травня 2024 22:42
Щоб простіше вимагати кошти у пересічних громадян, треба перекрити у вузькому місці.І всі будуть заносити з радістю. Пілотний проект. Розсадник корупції.
Мурчик Показати IP 23 Травня 2024 23:31
Може все проще , подивитись потрібнт уважно хто там працевлаштований , тай відразу стає ясно .
Шрши Показати IP 24 Травня 2024 10:03
Здати можна тільки з 5 разу. Ставлять надумані, не чим не обгрунтовані помилки, які не являються порушенням пдр.
Неоніла Показати IP 24 Травня 2024 15:07
Валять за неіснуючі помилки, черги страшні, автомата машини нема, мусиш брати в автошколі, талон на 9 годину, о 16 ти ще і не сів. Хто буде платити за авто автошколи простій весь день? Інспектори злі, валять і болт клали на всіх. Треба давно те кубло розігнати,осередок корупції і зневажливого ставлення до людей
Пп Показати IP 24 Травня 2024 20:30
Все змінюється....а корупція ні....
Ковельчани Показати IP 24 Травня 2024 22:37
Ого, як Волошенюк запереживав за простих людей! А ковельчани пам'ятають як він був начальником МРЕВ у Ковелі і яка там корупція була при його керівництві! Якби не його дядько Євлошевський то сидів би Волошенюк за свої брудні справи у камері за гратами.
Лучанин Показати IP 25 Травня 2024 08:34
Щоб взяти талончик плати 600 гривень,практичний іспит не здаси поки не заплатиш 250доларів хоч 10 разів здавай .
Лучанин Показати IP 25 Травня 2024 12:24
Щоб взяти талончик плати 600 гривень,практичний іспит не здаси поки не заплатиш 250доларів хоч 10 разів здавай .
Оля Показати IP 26 Травня 2024 14:07
Я здала сама, але з 5 разу. Не знаю, все було чесно. Навчилась їздити і здала. Теорію з 1 разу. Талони брала без проблем, але треба посидіти.
Наталя Показати IP 30 Травня 2024 21:11
Не валять. По крайній мірі в Ковелі. Хороші екзаменатори! Кілька спроб мала, ще не здала, але помилки робила нормальні. Просто далеко і не зручно. Тратиш час ( весь день) і гроші на поїздки. Тому погано. Але в мене вже купа знайомих здали самі. Але, якби ближче, було б набагато ліпше!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus