USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

«Люди втрачали свідомість»: жителі луцької багатоповерхівки розповіли, як рятувались від пожежі

18 Травня 2022 20:16
Під час пожежі, яка спалахнула в одній з квартир багатоповерхівки на вулиці Даньшина в Луцьку, рятувальники евакуювали два десятки дорослих та дітей. Через сильне задимлення люди втрачали свідомість.

Про це розповіла Суспільному мешканка будинку Оксана.

Пожежа сталася у ніч на 18 травня. 44-річний власник однієї з квартир – загинув.

Зі слів лучанки Оксани, багато диму потрапило до неї в квартиру, її та дитину врятували пожежники.

«Дякувати рятувальникам, вони бігали і стукали в двері, а я просто доповзла вже до дверей, бо втрачала свідомість. Відчинила – нічого видно не було. Почала кричати, що дитина. І так прямо голяком, як і були, в ковдру її, так і винесли. Так би була трагедія», – говорить жінка.
Як розповіла жителька другого поверху Жанна Панасюк, горіти почало після опівночі в квартирі, де мешкав 44-річний Володимир. Його тіло рятувальники знайшли на згарищі.

«Дуже багато було диму, вогонь був великий. Там чи горілка розлилась, швидко спалахнула, чи я не знаю що... Як лежав, що рука була на бильці, те бильце не згоріло, а диван згорів повністю. Там страшно дуже», – розповіла сусідка загиблого.
Жанна Панасюк

Як розповів речник волинських рятувальників Володимир Нестеров, пожежні приїхали на виклик, коли вогонь почав поширюватись на верхні поверхи, його встигли загасити.

«Рятувальники організували евакуацію загалом 20-ти громадян і п’ятьох громадян врятували, з них – троє дітей. Рятування проводилось із 3, 4 та 5 поверхів. Медична допомога, наскільки ми володіємо ситуацією, громадянам не надавалась», – говорить речник.

За попередньою версією, причина пожежі – необережне поводження з вогнем 44-річного чоловіка, тіло якого виявили в згорілій квартирі.

Станом на обідню пору 18 травня усі евакуйовані з будинку жителі змогли повернутися додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus