USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Лучан закликають вакцинуватися проти грипу та ГРВІ

22 Жовтня 2019 11:21
У Волинській області проблемним питанням залишаються батьки, які безпричинно та категорично відмовляються від проведення будь-яких щеплень. Попри це, протягом року покращено показники охоплення щепленнями осіб різних вікових груп.

Про це йшлося 22 жовтня під час оперативної наради в Луцькій міській раді.

Керівник управління охорони здоров’я Віктор Глухманюк розповів, що імунопрофілактика залишається основним напрямком профілактичної роботи та єдиним цивілізованим шляхом щодо недопущення випадків інфекційної захворюваності.

«Про стабільну санітарно-епідеміологічну ситуацію можна говорити лише тоді, коли відсоток щеплених дітей становить не менше 95%», – сказав Віктор Глухманюк.

Він зазначив, що, враховуючи ситуацію, яка склалася з захворюваністю на кір, лише максимальне охоплення дітей профілактичними щепленнями дає можливість не допустити або призупинити випадки захворюваності.

На сьогоднішній день розпочалася кампанія щодо проведення вакцинації проти грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій. У закладах охорони здоров’я закуплено вакцину.

Проблемним, однак, залишається питання щодо відмовників, зокрема батьків, які безпричинно та категорично відмовляються від проведення будь-яких щеплень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus