USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучан у мороз виселяють із гуртожитку. ВІДЕО

13 Лютого 2012 10:31
Просто неба можуть опинитися 16 сімей у Луцьку. Гуртожиток «разом із ними» продали іншому власнику.

Про це інформує ТСН.

В гуртожитку Валентина Цпін мешкає 36 років. Раніше приміщення належало будівельній організації, поки та не збанкрутіла. Тут жінка одружилась, дочекалась онуків, забрала сюди стареньку матір. Наразі родину викидають на вулицю.

«Суддя сказав, що два пенсіонери, малолітня дитина і зимовий період – це не є підстава, щоб не виселяти», - розказує жінка.

Поневіряння, каже, почалися у 2002 році, коли гуртожиток продали з торгів. Разом із людьми.

Однак адвокат Євген Огарков стверджує: «Є підстави для органів місцевого самоврядування подати позов про визнання недійсною угоди, на підставі якої ці гуртожитки були передані у власність тих чи інших підприємств, організацій чи громадян».

«Нормальний хазяїн собаку на вулицю не вижене, а тут людей виселятимуть на вулицю», - нарікає Валентина. Мовляв, їх тут і за людей не рахують.

Упродовж 10 років жінка разом із матір’ю намагалися відстояти своє право на житло в усіх судових інстанціях. Дійшли навіть до Верховного Суду, - справа скінчилася візитом судового виконавця.

«Пережила війну, голод. А тепер на старість доводиться надворі на снігові бути», - бідкається мати Валентини Марія Шустрова.

«Людей виселяють і з судами, і без судів, щоб мешканці не були заручниками. І треба негайно без будь-якої згоди лжевласника власність повернути», - заявив президент Асоціації мешканців гуртожитків України Анатолій Будник.

Асоціація разом із депутатами підготували низку змін до Житлового кодексу, які, зокрема, мають убезпечити людей від незаконного виселення.

Будник оголосив програмний мінімум. Це – повернути у власність громади незаконно приватизовані гуртожитки та надати приватизацію мешканцям займаного ними приміщення.

Іншого житла Валентина не має. Вона готує чергову заяву про відтермінування рішення суду.

На справедливість Феміди, щоправда, сподівається мало. Мовляв, саме суддя придбала з торгів її гуртожитські хороми.

Довідково:
Наразі в Україні в гуртожитках проживає понад 6 мільйонів громадян. Це удвічі більше, аніж всього мешканців у столиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
ірина Показати IP 13 Лютого 2012 10:35
так де ж той гуртожиток?вулиця?
п.п Показати IP 13 Лютого 2012 10:52
чи то не Голєвські гуртожитки часом?
Перехожий Показати IP 13 Лютого 2012 11:01
Таке враження ніби вони його збудували. Звикли все нахаляву.
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2012 11:40
А що ця жіночка все життя робила.Чому,вона 36 років не подумала про житло своє. Колись можна було одержати житло, давали майже усім якщо не на халяву, то кооперативні. Чому не йшла працювати на завод, все життя прожити в гуртожику, Це абсурд. Вона, що каліка,якщо каліка,то да. Но якщо вона з руками і ногами, прожила просто так, нічого не думаючи, аби день до вечора, то хто тут її допоможе.Не розумію таких людей, які хочуть, щоб хтось працював і їм за дарма дав.Гуртожиток це тимчасове житло і не власність,треба не бути ледачими, а працювати тоді було за радянських часів.Я також жила в гуртожитку, але працювала на заводі, мала достойну зарплату і одержала 3-кімнатний кооператив.Тоді його булдо легко взяти на 30- років давали кредит. В квартал платили по 80 руб., а зарплата була300-400. Зараз, звичайно, вже нічого не візьмеш.Хто лікар таким людям - ледачість і байдужість.
Шлепер до Лучанка Показати IP 13 Лютого 2012 12:20
+1. Ой щось не віриться що іншого житла немає. 100% є ще хатка в рідному селі (матір же звідки забрала?), але ж туди переїжджати не хочеться, правда? Там же працювати треба. А хочеться в гОроді, і шоб нахаляву. А так зараз не буває. Словом, типова полішуцька логіка, яка на цей раз не спрацювала.
Бувала) до Шлепер Показати IP 13 Лютого 2012 12:32
Навіть якщо маму забрала до себе це добре, але виручені кошти від продажу хати в селі де????? Всі вміють тільки з себе робити нещасних овечок. А діти її де живуть???? Квартиру мабуть мають....нехай забирають до себе.
Володимир до Бувала) Показати IP 26 Листопада 2012 10:43
А ти постав себе на їхне місце тоди бобачем як ти заговориш!!!!!!!!!!!!!!!!
сусід Показати IP 13 Лютого 2012 12:56
А це такий тип людей...Купувати не будуть, краще оце з плакатами стояти. Думаю інші мешканці гуртожитку давно викупили своє житло. А ці просто жили і насолоджувались. Якщо рівноправність то для всіх - а не одним продати а іншим дати. Гнати їх в шию.
дід Опанас Показати IP 13 Лютого 2012 14:18
Люди ви що- подуріли- де таке видано 36 років прожити і щоб на вулицю . От як вас розумники з дармових квартир викидати почнуть то ви тоді заволаєте що ви ті квартири позаробляли. І вона свої "хороми " заробила.Я сумніваюся що ту нещасну кімнату суддя купувала для проживання .Та подарували їй за послуги. А інші жильці чому мали в крахоборів ті трущоби купувати. Що ті махінатори ці гуртожитки будували. Молодець жінка- на вулицю вона тепер 100% не піде а от на чисту воду Бонні і Клайда таки виведе.
не сусід Показати IP 13 Лютого 2012 14:30
а є ще такий тип сусіда- я купляв то і вона нехай купляє- а нащо за своє платити -кому і за що то не важливо.Це як про ту сусідську корову....... Не соромно сусіде ? Так ти ніколи не станеш достойною людиною- а тільки сусідом полішуком.
гуртожиток Показати IP 13 Лютого 2012 14:36
Люди??? Если Вас так можно назвать!!!!! Вы хоть один день жили в общежитии? Вона честно работала и от завода получила комнату, затем должна получить квартиру, а там всё банкрот. Вы должны бы пожалеть женщину, так её деньги вам нужны.Забирает ... яка половина луцька обокрала. Позор Вам, а Вы еще в церковь ходите.
Romanas Показати IP 13 Лютого 2012 15:01
бідівельній
Мирослав Ватащук до Romanas Показати IP 13 Лютого 2012 15:34
Дякую!
ото дожилися Показати IP 13 Лютого 2012 15:05
для лучанки а я в ті часи працювала інженером і мала зарплату у 120 крб. То віддавши 80 крб я би вмерла з голоду. Проте тепер маю житло - так що це питання дуже спірне. А ті люди може і тоді і тепер такої можливості не мали. То сумно що проживши велику частину свого життя у таких умовах розумієш що і вперед ногами звідти винесуть- а тут за 36 років перспектива бомжування це сумно.
гуртожиток Показати IP 13 Лютого 2012 15:42
я читко написала фамилию Голиева, так за месть поставили ....., почему?
Лучанин Показати IP 13 Лютого 2012 15:42
Гуртожиток продав з людьми Голєв
гуртожиток Показати IP 13 Лютого 2012 15:52
Будь ласка! Потрібно до Г...... звернутись вона допоможет, залишиться в гуртожитку
111 Показати IP 13 Лютого 2012 15:52
Ця ситуація дійсно неоднозначна : Жили у гуртожитку - чому не думали , як кімнати приватизувати? Що для цього зробили? Чому не брали досвід інших гуртожитків ( в Луцьку не один гуртожиток приватизувався). Не хотіли думати , як приватизувати - потрібно було купити ( плата була символічна для мешканців , які проживали). Слово "заробила" викиньте з лексикону - це "совковий" метод мислення , який уже давно "канув у лету".
гуртожиток до 111 Показати IP 13 Лютого 2012 15:59
Я зараз живу там, зарплата 1800,двое діток як купити квартиру?????
гуртожиток Показати IP 13 Лютого 2012 15:54
Вибачте, Дякую за помилку!
сусід Показати IP 13 Лютого 2012 17:40
да ви хоть знаєте про які "кімнатки" мова йде - вони ж похапали кожен по секції - це 4 кімнати плюс кухня, коридор, балкон. Разом квадратів 100. Живе в такій "кімнатці" по сімї, (вижили інших, тобто зостались самі "скромні" То ж де це таке чувано щоб такі "гуртожитки " роздавали??? Я там живу і знаю цих людей - палець в рот не клади...
112 Показати IP 13 Лютого 2012 17:57
Якщо ті "кімнатки" по 100 квадратів , то потрібно було не сиділи і плакати малювати , а швиденько вирішувати , як їх приватизувати. А то Женя лапші людям повісила , що все буде задарма - не буває вже такого! І гроші на адвоката потрібно було здавати , і мозгами шевелити , і не чекати манни небесної
111 Показати IP 13 Лютого 2012 19:41
але в мороз ніколи не виселяли. це вже верх черствості
111 Показати IP 13 Лютого 2012 19:47
сусідя стаття - звернення генерала МВС. максимально наблизити свою діяльність до потреб громадян, перейти від декларацій щодо налагодження партнерських стосунків з населенням до реальних кроків у цьому напрямку, утілювати в повсякденній службовій діяльності принцип «Людина – понад усе» рішуче і безкомпромісно протидіяти злочинності та корупції, усвідомлюючи пріоритетність гарантованого державою права на захист життя, свободи та особистої недоторканності громадян; викоренити з діяльності органів внутрішніх справ будь-які кримінальні прояви, корупційні порушення, недозволені методи діяльності, випадки незаконного затримання громадян, факти зневажливого ставлення до громадян та їх проблем, безпринципності та байдужості; ДА. СУДДІ СВЯТО ДОТРИМУЮТЬСЯ ЦІЄЇ ДЕКЛАРАЦІЇ
суддя до 111 Показати IP 14 Лютого 2012 17:04
А до чого тут суддя , як не вона , то хтось інший - від перестановки доданків сума не міняється.
Вася Показати IP 14 Лютого 2012 08:12
Що ви пристали всі до судді. Дана квартира була куплена по перше не особисто нею і за гроші, ане як пишуть тут знаючі "подарували". Окрім того коли продавалися ціквартири Лівандовська Т.В. ще й не була суддею, подивться хронологію. Окрім того за цей час що всі ці тяжбі, громадяни яких виселяють вже давно могли знайти компроміс з власниками житла, а не вставати в позу, і махати прапорами за правду. Зайняти півповерху і кидати гасла , це ще треба вміти.
Лучанка Показати IP 14 Лютого 2012 09:40
До ото дожилися.А я була робочою,мала 300-400 руб, а вам інженерам давали квартири в першу чергу, так що не треба говорити, дивлячись у якому році ти прийшла на завод- це ДПЗ.А платити треба 80 грню в квартал, читай уважно інженер. І на завод я прийшла в 1977 році- ці роки всі квартири одержали, не одержав тільки лінивий, або прийшов у 88 році, тоді же перестали будувати для ДПЗ. Мені держану давали, але тільки 2-кімнатну,а я хотіла 3.Так, що не треба гонити дурного.А ці люди набрали квартир для діток, а тепер і гуртожиток хочуть відбити- це хитрі точно полішуки, хай дітки їх і забирають.Ми також лити у гуртоижтку, але віддали, я ж його прихватизовували у мене також була мама в селі і в чоловіка також.Нема кого захищати,хто наглее той краще живе.Висеити і все.А дати молодим спеціалістам, їх діткам.У їх квартирах живуть їх діти.
Я з Луцька. Показати IP 14 Лютого 2012 09:50
Там не кімнати, а хороми, такого гуртожитку в Луцьку більш немає, і звичайно, що вона буде галасувати з транспорантами, тільки б не втратити це все. Мене також все це обурює, за скільки років нічого гне вирішити, а ждати коли почнуть виселяти.
221 Показати IP 14 Лютого 2012 13:36
Ох, як всі все знають. Побачила тільки один комент, де людина має мораль (плюс щеМирослав). А я дивлюся на стареньку бабцю і думаю нехай Богдасть їй здоров'я пережити все це. Опускаємо все нижче і нижче планку моралі.
1 Показати IP 14 Лютого 2012 15:19
221 тут не про мораль , а про безумство і невігластво людей , які живуть і не думають про завтрашній день - що їм приватизацію додому мали принести? Ви тільки зважте , яка площа секції - а ти стій на базарі , мерзни і мрій хоч 30 квадратів купити...
Оля Показати IP 14 Лютого 2012 15:24
Чого ви так їх шкодуєте.Я знаю цих людей.Вони давно одержали квартири, але повіддавали їх діточкам, але з ними жити жити не хочеться, отже швиденько позабирали батьків з села, там також жити не хочеться і давай гуртожитки захоплювати. Там дійсно хороми. Я також жила в гуртожитку,але змушена була його віддати, зараз живу з дочкою,непроти жити окремо, бо разом дуже важко, але нема можливості і не буде.А ви їх жалійте, хто підлий той далеко йде.Не можна такого дозволяти робити.А тут ще за мораль намагаються говорити, запитайте у них, хто захоплює гуртожитки, яка в них мораль таке робити.
ого Показати IP 14 Лютого 2012 15:53
4-ри кімнати по 12,0 кв.м , хол, в якому знімають 35 ,0 кв.м, коридор , кухня , а у Вас таке є, дорогі лучани. Та там 4 сім"ї може жити , а не ютитись по притулках...
Украінка Показати IP 14 Лютого 2012 23:00
Да,щирий і добрий наш український народ! Один одного закопали би.....Ніколи ми не будем жити краще!!!Кожен гребе сам під себе!!!
ВІН Показати IP 16 Лютого 2012 11:37
гидко читати ваші пости "дорогі" луччани чесних роботящих людей виганяють на вулицю ви ж виправдовуєте це дійство а ви не думали що ось так може й ваша черга прийти (вявиться що ваша нирка вже по рішенню суду належить комусь і давно належить )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus