USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанка добилася субсидії, яку не нарахували

30 Грудня 2016 19:01
Отримавши будинок у спадок, лучанка отримала квитанцію за сплату комунальних послуг без врахування субсидії, хоча на час розрахунків, її мама була ще жива й мала право на пільги.

Лучанка Людмила Герасимчук звернулася в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини, аби знайти фахову юридичну підтримку. Жінка розповідає, що її мама жила в селі Городок, Луцького району. Вона померла 10-го грудня. Цього ж місяця прийшли рахунки за закомунальні послуги за місяць листопад, втім, без врахування пільг за субсидією, хоча тоді мати пані Людмили ще жила.

«Це несправедливо, бо за ті місяці, коли мама була живою, вона б мала мати субсидію. Тому я пішла в департамент соцполітики у Луцьку районну раду. Мені вдалося добитися свого й спеціалісти провели перерахунок і дали пільги на сплату за комунальні впродовж листопада та грудня. Зараз важко оплачувати комунальні за два помешкання, адже заробітки не великі. Я маю субсидію на власне помешкання в Луцьку, а тут утримання хати лягає тягарем. Я не можу дізнатися, отримати фахового пояснення у держструктурах з приводу того, якщо мама мала субсидію, то чи можна її продовжити до того часу, поки помешкання не перепишу. Мені не треба чужого, а лише те, що передбачено законом», - цікавиться волинянка.

Із цього приводу пояснює адвокат Роман Хомич. Каже, звертатися за субсидією можна буде лише тоді, коли майно буде переоформлено на нового власника.

«Зараз пані Людмила не може претендувати на ту субсидію, яка була надана її мамі. Так, волинянка може розраховувати на пільги лише тоді, коли вона стане повноцінним власником цього помешкання», - розповідає Хомич.

Та додає, що після оформлення права власності на помешкання, лучанка повинна створити особовий рахунок в обчислювальному центрі, заключити договори з постачальниками комунальних послуг. І вже після всіх цих дій, жінка має право звернутися в департамент соціальної політики із заявою про призначення субсидії.

До слова, віднедавна особам з інвалідністю внаслідок трудового каліцтва субсидії оформлятимуть по-новому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus