USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку можна отримувати гроші, допомагаючи інвалідам

10 Березня 2015 08:43
Безробітні лучани мають змогу робити суспільно-корисну справу й отримувати за це кошти. Гроші дають за допомогу інвалідам, якщо їх супроводжувати у поліклініки, аптеки, магазини, ринки, державні установи та допомагати користуватися громадським транспортом.

Оплата праці безробітних передбачена згідно із рішенням Виконавчого комітету Луцької міської ради «Про організацію громадських робіт у 2015 році».

У Проекті йдеться про громадські роботи як вид суспільно корисних оплачуваних робіт в інтересах територіальної громади, які організовуються для додаткового стимулювання мотивації до праці, матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб і виконуються ними на добровільних засадах. Фінансуються громадські роботи за рахунок коштів бюджету міста Луцька та грошей Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття рівними частинами пропорційно сумі витрат на їх організацію.

Реалізовуватиме рішення Луцький міський центр зайнятості та Волинський осередок Всеукраїнської молодіжної громадської організації людей з вадами зору «Генерація успішної дії».

Як запевняють чиновники, проект рішення «Про організацію громадських робіт у 2015 році» винесли на розгляд тому, що на сьогоднішній день є потреба в супроводі інвалідів по зору.

Зауважимо, торік таким добродіям-помічникам у Луцьку заплатили 34,8 тисячі гривень, працювали 15 лучан.

Додамо, Інфомаційне агентство Волинські Новини раніше повідомляло, що на Волині порушують будівельні норми, які стосуються доступності інвалідів до приміщень. Через це для людей з особливими потребами стають «закритими» медичні заклади, магазини й держустанови.

Окрім того, громадські активісти заявляють, що люди з особливим потребами не завжди можуть отримати в Луцьку передбачені для них пільги, а судові справи тягнуться роками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 2 Листопада 2015 22:29
ЦЕ ПРО ТАК ЗВАНИХ ВІЗОЧНИКІВ ЧИ ДОВІЛЬНИХ ІНВАЛІДІВ??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus