USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанка з рідкісним захворюванням просить про зменшення комуналки

22 Листопада 2019 11:14
Лучанка з рідкісною вродженою генетичною хворобою звернулася до міської ради з проханням про зменшення платні за комунальні послуги.

Про це йшлося 22 листопада під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови.

Як повідомила голова комісії, депутатка Майя Шостак, до Луцької міської ради звернулася лучанка Оксана Капішевська.

Жінка має рідкісне вроджене генетичне захворювання – недосконалий остеогенез (або хвороба крихких кісток). Разом із мамою вона проживає у двокімнатній квартирі, де з настанням опалювального періоду постійно холодно, тож лучанки витрачають багато газу на обігрів помешкання.

Серед доходу родини – соціальна допомога Оксани Капішевської та пенсія її мами. Цих коштів жінкам ледве вистачає для придбання ліків, продуктів харчування і засобів гігієни.

«Сплачувати комунальні послуги все важче», – вказала у зверненні Оксана Капішевська.

До Луцької міської ради вона звернулася з проханням про зменшення плати за комунальні послуги.

Оскільки міськрада не має таких повноважень, члени комісії рекомендували лучанці звернутися до департаменту соціальної політики, який у разі відповідності ситуації може призначити субсидію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Листопада 2019 11:28
Немає повноважень. А видати матеріальну допомогу? Слабо? Відфутболили людину і в газетах розписують про свої подвиги.
Юрист Показати IP 22 Листопада 2019 14:59
Майя Шостак, Ви не праві. Сесія міської Ради має право звільнити від оплати комунальних платежів у винятковому порядку таку людину з рідкісним захворюванням і такою світлою головою. Не кожному фізично здоровому під силу здобути університетську освіту. В Україні таких людей одиниці. Громади беруть таких людей на утримання. Прошу проявити ініціативу і милосердя і винести це питання на сесію . Я надіюся , що сесія прийме правильне рішення, а депутати покажуть себе поважними і гідними представниками громади. Не байдужих прошу підтримати цю ідею своїми коментарі ми.
лучанка Показати IP 22 Листопада 2019 17:26
Вкажіть номер карти, на яку можна скинути гроші. Хтось та й допоможе. Це не милостиня, це нормально- допомогти. На владу надіятися не варто. На відлов і стерилізацію бездомних собак виділити більше 6 млн грн, то вони готові, а люди переб"ються.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus