USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучани платять необґрунтовану ціну за комунальні послуги

2 Серпня 2015 12:40
Ціни на комунальні послуги надто високі та не відповідають принципу «ціна-якість». Луцькі депутати вимагатимуть від Києва справедливих тарифів, а за підтримкою звернулися до міських рад обласних центрів.

Про це йшлося під час 76-ї сесії Луцької міської ради 29-го липня.

Депутати винесли Проект рішення, який один з небагатьох, знайшов одностайне розуміння у раді - «Про невідповідність цін на енергоносії та тарифи на житлово-комунальні послуги, встановлені НКРЕКП, вимогам чинного законодавства про захист прав споживачів і про соціальні стандарти».

Депутат Луцької міської ради Василь Гриб пояснив, у чому полягає суть цього Проекту рішення.

«Ми створили комісію, яка вивчала ціноутворення тарифів. За 20 днів ми провели 5 засідань і дійшли висновку про невідповідність цін на енергоносії та тарифів за комунпослуги. Ми виносимо проект на ваше затвердження. Комісія вимагає: вважати дії національної комісії з державного регулювання, що з травня збільшилась вартість енергоносіїв, - необґрунтованими економічно», - розповів Василь Гриб.

Згідно із проектом рішення, депутати вирішили вважати дії Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, унаслідок яких з 01 травня цього року істотно зросла вартість енергоносіїв (природного газу - в декілька разів) такими, що не є обґрунтовані економічно та суперечать чинному законодавству про захист прав споживачів, є руйнівними для економіки та, особливо, для системи житлово-комунального господарства і призвели до зубожіння населення.

Також обранці громади це Рішення надішлють Верховній Раді України та Кабінету Міністрів України для внесення змін до чинного законодавства та порядку встановлення вартості енергоносіїв і тарифів на житлово-комунальні послуги у частині дотримання державних соціальних стандартів і захисту прав споживачів.

Аби луцька громада мала більшу підтримку та авторитет у столичних чиновників, свої розрахунки та висновки волинянин надіслали усім міським радам міст-обласних центрів для підтримки своєї позиції.

Депутати підтримали таке рішення 42 голосами «за».

«Сто років тому Петлюра казав: «Не такі страшні московські воші, як українські гниди!», - епічно підсумував ситуацію в Україні із ціноутворенням на тарифи Василь Гриб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій Показати IP 2 Серпня 2015 13:01
Передвиборчий піар.. Пожалітися "царю", якій ці тарифи й придумав.. (Невже розумніший за "рошенівських вундеркіндів" Вовка та Демчишина, які ці тарифи придумали з допомогою "любодрузя" Григоришина? Не дивлячісь на "завищені" тарифи, та що більшість українців їх сплачує - вже розроблений план подачі ел.енергії ПО ГОДИНАМ в домівки українців.. (відсутність гар. води - квіточки, по зрівнянню з "ягідним сезоном"!
дідо Показати IP 2 Серпня 2015 13:01
Гриб преставляє бютоголову секту, бахиня якої підмахнула газовий пакт з Путлєром в 2009 році,чим загнала всю країну у газову кабалу. З 2009 року Україна переплатили Газпрому декілька мільярдів баксів.Ціна газу та відповідно ціна всіх енергоносії є наслідком злочинного популізму кремлівської сексотки Тимашєнки.
пан василь Показати IP 2 Серпня 2015 13:10
е нормальною людиною якщо побачив чому ми живемо все краще.яник був проти того покращення та його прибрали на другій день як він сказав що не буде підвищувати тарифи
Анонім Показати IP 2 Серпня 2015 13:15
Єдине правильне на 100 рішення. Це не популіське рішення наприклад звалювати пам'ятники або когось чи щось визнавати
люди Показати IP 2 Серпня 2015 14:00
чому ві так юлю володимірну не поважаетею вона на відміну від вас розумна а ви йолупи бо коли в нас шла війна то вона скакала в дочкі та нового зятя на весіллі.а наші діти не можуть отримати ту дурну бумажку якім вам євролохам впарюють
Василь М. Показати IP 2 Серпня 2015 14:02
«Сто років тому Петлюра казав: «Не такі страшні московські воші, як українські гниди!»,- ці слова дуже актуальні сьогодні і особливо перед виборами . Будьмо пильними , недавайте себе в черговий раз надурити, великі обіцянки на підході, незабаром "згадають" про народ і його тяжке сьогодення !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus