USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани отримуватимуть єдиний рахунок за тепло, воду і вивіз сміття

7 Квітня 2021 11:56
Невдовзі лучани отримуватимуть єдиний рахунок за послуги «Луцьктепла», «Луцькводоканала», «Луцькспецкомунтранса».

Про це стало відомо під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 7 квітня.

На розгляд винесли питання Про інформаційне забезпечення єдиної системи обліку оплати за житлово-комунальні послуги.

Як розповів директор комунального підприємства «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк, з метою якіснішого обслуговування громадян у 2020 році було відкрито на базі підприємства Муніципальний сервісний центр, мета якого – створення єдиного центру обслуговування, впровадження сучасних розрахункових методів, інформування тощо.

«Враховуючи, необхідність уніфікації подання, аби люди не губилися в різних особистих кабінетах, ми це започаткували. Зараз маємо єдиний центр обслуговування, який досить потужно себе зарекомендував. Однак при нарахуваннях, обслуговуванні є необхідність володіти інформацією про кількість зареєстрованих осіб у тому чи іншому помешканні, оскільки на це впливає нарахування по «Луцьктеплу», «Луцькводоканалу», «Луцькспецкомунтрансу». Також це впливає на порядок і швидкість надання консультацій із позиції пільг і субсидій», – сказав Віктор Гуменюк.

Тому, оскільки реєстр територіальної громади знаходиться в міськраді, комунальним підприємствам потрібна співпраця з органами міської влади.

«Відповідно до цього рішення ми отримуємо можливість швидко та якісно обслуговувати наших споживачів, а також надавати сучасні розрахунки», – зазначив директор водоканалу.

Додав, що в рамках цієї уніфікації вдасться спростити та здешевити надавачам комунальних послуг окремі витрати, адже один універсальний адміністратор зможе обслуговувати кілька підприємств, тому можна буде зекономити на персоналі, друці рахунків і т. д.

«В кінцевому результаті ми отримаємо єдиний рахунок житлово-комунальної сфери. Можливо, згодом підтягнуться і приватні структури», – пояснив Віктор Гуменюк.

Як акцентував міський голова Ігор Поліщук, сьогодні місто рухається в напрямку спрощення отримання послуг комунальних підприємств мешканцями громади.

«В одному Муніципальному сервісному центрі зібрані консультанти «Луцьктепла», «Луцькводоканала», «Луцькспецкомунтранса», інших структур. У одному місці людина може отримати відповіді на всі питання, які турбують її у житлово-комунальній сфері. Так само це відбуватиметься щодо оплати рахунків і всього іншого», – сказав він.

Члени виконкому підтримали проєкт рішення.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Отакої Показати IP 7 Квітня 2021 12:17
Про що вони говорять.Яка ще реєстрація в помешканнях,до чого це??Спочатку облік всього спожитого(індивідуальний),а також вузли обліку на все (тепло,вода),бо так вимагає Закон і тоді до чого реєстрація.Скільки спожив,за те і плати.Хто це губиться в особистих кабінетах.Гуменюк,ти про що???Це ви починаєте відриватись від реальності,все працює у споживачів,а у вас не дуже і це мяко сказано.Виконуйте свої прямі функціональні обовязки.
скептик Показати IP 7 Квітня 2021 12:19
читали б ви законодавство перед тим як приймати рішення
лучани Показати IP 7 Квітня 2021 12:26
Давно пора. Не заплатив за тепло- відрізали воду. Ще би електроенергію вписали, тоді можна за борги опалення відрізати електрику. Не було б боржників.
скептик до лучани Показати IP 7 Квітня 2021 15:58
а тобі треба надавати копняків, щоб не писав дурниць
Симон Петлюра Показати IP 7 Квітня 2021 14:06
А електрика? А газ? Контор натворили, а толку нема.
Анонім Показати IP 7 Квітня 2021 14:11
То ділять рахунки один на два, а то й на три, чотири, а тепер починають об'єднувати, вже й так не зрозуміло звідки що беруть, то кажіть вже прямо, що захочемо, те й вліпимо, а ви повинні будете платити
Народна прокуратура Показати IP 7 Квітня 2021 14:11
До Отакої. Молодці, прекрасне і давно очікуване рішення! Для чого створювати безліч кабінетів з безліччю паролів доступу, тратити купу часу на вхід до них і внесення інформації, якщо можна все елементарно уніфікувати і об'єднати в один. Мінусують лише ті, хто не має куди діти вільний час внаслідок своєї незайнятості!
Отакої Показати IP 7 Квітня 2021 14:21
Ви хоч уявляєте,скільки спожито води без обліку(без лічильників),особливо дуже дорогої гарячої.Вони оплачують по нормах,а споживають в десятки разів більше,зареєструвавши одного-двох проживаючих.А хто це оплачує???Може почніть з цього.Має бути облік на все.Ви не вирішуєте глобальних питань,а починаєте ці незрозумілі "шарахання".Почніть працювати в межах чинного законодавства і не фантазуйте.
Отакої Показати IP 7 Квітня 2021 14:22
До речі вже вивіз сміття насортували,де результат,хто відповідальний???
Кучма Показати IP 7 Квітня 2021 14:37
Перший крок для того, щоб почати брати гроші за доставку мусоровоза до сміттєвих баків.
Отакої Показати IP 7 Квітня 2021 14:55
Ви не народна прокуратура,а якась ефемерна.Кожен надавач послуги є субєктом господарської діяльності і несе відповідальність за своїх споживачів,які підписують з ним індивідуальний договір.Що таке єдиний рахунок житлово-комунальної сфери,Відкиля це???
Отакої Показати IP 7 Квітня 2021 15:04
Якщо вже Гуменюк такий сучасний передовий мененджер,то не хочуть вони обєднати в одну структуру з одним органом управління Водоканал,Луцьктепло і Спецкомунтранс,бо це ж комунальні підприємства і яка економія.Як вам ідея.
скептик до Отакої Показати IP 7 Квітня 2021 16:08
розпочинати треба з обєднання офісу президента, верховної ради, кабінету мністрів та всіх решти в одну контору. з них все-одно толку нема
Народна прокуратура Показати IP 7 Квітня 2021 16:27
До Отакої Ви нагадуєте відомого персонажа анекдоту, котрий вгадав усі букви, але не зміг прочитати слово. В статті йде мова не про єдиний РАХУНОК, а про ЄДИНИЙ ЦЕНТР обробки інформації. В школі на уроках потрібно було не ворон рахувати, а вчитись.
скептик до Народна прокуратура Показати IP 7 Квітня 2021 18:40
НЕ ГАНЬБІТЬСЯ !!!!! прочитайте перший абзац статті : "Невдовзі лучани отримуватимуть єдиний рахунок за послуги «Луцьктепла», «Луцькводоканала», «Луцькспецкомунтранса»".
Отакої Показати IP 7 Квітня 2021 16:32
Ці комунальні,державні підприємства щось не дуже вже і "державні",особливо Водоканал..."підтягнуться і приватні структури".Вони вже підтягнулись, завдяки Гуменюку(Евода і повірка лічильників).
Отакої Показати IP 7 Квітня 2021 16:34
Цитую "прокуратуро"-..."отримаємо єдиний рахунок житлово-комунальної сфери".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus