USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Лучанин заховав гранати на військовому аеродромі

22 Серпня 2018 07:40
Раніше судимий чоловік знайшов на території колишньої військової частини, що на вулиці Володимирській в Луцьку, гранати та боєприпаси й переховав їх на військовому аеродромі. За наводкою у СІЗО правоохоронці виявили зброю та притягнули чоловіка до відповідальності.

Щодо цього інциденту кримінальні справи про злочини проти громадської безпеки та щодо незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами розглянули у Ківерцівському районному суді Волинської області. Вирок оприлюднили 15.08.2018 року.

Йдеться про кримінальне провадження №12018030100000323.

Під час судового засідання з'ясували, що восени 2017 року обвинувачений на території колишньої військової частини в Луцьку привласнив знайдені корпуси наступальних осколкових ручних гранат РГД-5, один корпус оборонної осколкової ручної гранати Ф-1, чотири уніфікованих запали дистанційної дії типу УЗРГМ-2, 180 проміжних патронів калібру 5,45 на 39 мм та 280 проміжних патронів калібру 7,62 на 39 мм, які поклав у поліетиленовий пакет.

Далі, цього ж дня, чоловік переніс їх та заховав на зберігання в закинутому ангарі на неогородженій території Луцького військового аеродрому, що в селі Жидичин Ківерцівського району на вулиці Данила Галицького.

Про це порушення правоохоронці дізналися від інформатора в СІЗО №1 Луцька. Здійснивши перевірку 10 травня 2018 року, поліцейські виявили та вилучили зброю. Її направили на експертизу у Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр.

Згідно з висновками фахівців, при конструктивному поєднанні елементів, наступальні осколкові гранатами відносяться до вибухових пристроїв військового призначення та бойових припасів, які придатні до вибуху. Також вони інформували, що вилучені патрони відносяться до боєприпасів, які придатні для стрільби.

Із цього приводу обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення.

Наприкінці засідання правопорушника засудили до 3 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 22 Серпня 2018 09:24
Країна статистики та показників. А посадити того хто відповідав за зберігання боєприпасів? А якби знайшли діти і підірвались би, це булаб йогр вина!
Анонім до Лучанин Показати IP 22 Серпня 2018 10:51
Ви наївні такі,як знайшов,я скільки живу не разу не знаходив щось подібне,гільзу стріляну не знаходив,а тут він знайшов гранати,не смішіть нікого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus