USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Військовий з Волині попався на незаконному зберіганні бойових гранат

4 Червня 2018 16:40
Військовослужбовця з військової частини А1008 притягнули до відповідальності за незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами. Їх виявили під час обшуку вдома.

Про це йшлося під час засідання Любомльського районного суду 29 травня.

На засіданні суд встановив, що військовослужбовець 14-ї ОМБ незаконно придбав і перемістив до місця свого постійного проживання 2 корпуси наступальних осколкових ручних гранат типу «РГД-5» з маркувальними позначеннями «170-79Т», 33-82Т» та 2 уніфікованих запали дистанційної дії типу «УЗРГМ-2», які відносяться до вибухових пристроїв, бойові припаси, а також 1 корпус наступальної осколкової ручної гранати типу «РГД-5» з маркувальним позначенням «41-75Т», який відноситься до заряду вибухової речовини і є придатним до вибуху.

Усе це озброєння військовий незаконно зберігав удома.

Свою вину він повністю визнав. А дії пояснив так, мовляв, коли озброєння вивантажували в військовій частини в місті Володимирі-Волинському після повернення із зони АТО, то він мав намір здати їх командуванню, однак не зробив це через власну неорганізованість та перебування в госпіталях. Тому, пояснив обвинувачений, перевіз гранати додому і зберігав до їх виявлення під час обшуку.

За таких обставин, обираючи міру покарання, суд врахував характер і тяжкість вчиненого злочину, а також те, що військовий позитивно характеризується по місцю проживання та проходження військової служби.

Це Феміда врахувала, як обставини, що пом'якшують покарання. До пом'якшуючих обставин суд відніс і те, обвинувачений щиро каявся у вчиненому, брав безпосередню участь в антитерористичній операції та має статус учасника бойових дій.

Тому суд визнав військового винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.263 КК України, і призначив йому покарання у вигляді 3 років позбавлення волі. Однак, на підставі ст.ст.75, 76 КК України, суд звільняє його від відбування покарання, якщо він протягом року не вчинить нового злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
51 омбр Показати IP 4 Червня 2018 20:16
в НЬОГО ТАК САМО Ы ПОСВЫДЧЕННЯ Ы В АВТОБУСЫ КРИЧИТЬ Шо він в ато був , і земелю вже отримав ну іт.д.
Порошенко до 51 омбр Показати IP 5 Червня 2018 11:47
При чому тут гранати до АТО? В Ато був - і все. А за гранати вже інша розмова. Мухи і котлети - окремо
Зоряк Шкурян Показати IP 4 Червня 2018 20:22
Треба карати. Йому гранати видали, щоб москалів-загарбників нищити, а він їх (гранати, а не ворогів) додому закрисячив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus