USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани торік викинули півмільйона кубів сміття

28 Січня 2010 14:15
Віднині міська влада щопонеділка влаштовуватиме рейди містом у пошуках стихійних сміттєзвалищ. Винних будуть карати штрафами.
Під час засідання комісії з питань поводження зі стихійними сміттєзвалищами заступник луцького міського голови Борис Сорока розповів, що на рік лучани викидають 500 тисяч кубічних метрів сміття. Промислові підприємства щорічно видають близько 30 тисяч кубічних метрів побутових відходів. Проте чимало фірм і підприємців не уклали догори із комунальним підприємством «Луцькспецкомунтранс». І викидають сміття просто на вулицю.
«Найбільше потерпають водоохоронні прибережні зони, міські парки та сквери, приватний сектор. Стихійні звалища ростуть там, як гриби», - сказав Борис Сорока. Тому, з наступного понеділка контроль за «нічийними» відходами посилиться. Представники мерії, екологічної інспекції, муніципальної поліції та ЖКП об’їжджатимуть місто в пошуках звалищ і винних у засміченні територій. За словами головного спеціаліста відділу екології Оксани Таранюк, порушників каратимуть штрафом від 17 до 240 гривень.
Борис Сорока наголосив: підприємства і підприємці мають укласти договори із «Луцькспецкомунтрансом». А комунальники повинні змусити бізнесменів купувати контейнери для сміття. За словами директора підприємства Валерія Кузьмича, великий контейнер для сміття коштує 3 тисячі 600 гривень, маленький – 960 гривень, а виготовлений із пластику – 450 гривень.
Довідково:
У січні-лютому 2010 року комісія працюватиме над максимальним охопленням підприємств та підприємців Луцька контейнерами для подальшого вивозу сміття. У травні члени комісії планують обговорити питання утримання міських парків та скверів. А у вересні обговорять питання спалення опалого листя.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Гуцул Показати IP 4 Лютого 2010 18:00
Социологи говорят, что если Ваша семья выкидывает мусор один раз в неделю - у Вас бедная семья.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus