USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин готується до чемпіонату світу з кульової стрільби для людей з порушенням слуху

18 Березня 2024 18:44
Лучанин Олександр Колодій приїхав з чемпіонату України, де здобув п’ять медалей та повернувся до тренувань. У спортсмена попереду підготовка до чемпіонату світу з кульової стрільби серед людей з порушенням слуху.

Як розповів Суспільному Олександр, він займається кульовою стрільбою 18 років. У тир чоловіка привів батько, за що, каже спортсмен, йому безмежно вдячний. Порозумітися зі спортсменом, який не чує, допомогла сурдоперекладачка Лілія Кузьмич.
Щодня лучанин займається по три-чотири години у тирі однієї з луцьких шкіл. Тир є одночасно укриттям для учнів навчального закладу, тому під час повітряної тривоги переходять в меншу тренувальну залу.

З Олександром займаються два тренери – Вікторія Свереда та Олександр Платонов.

«Зараз серйозно готуємось до чемпіонату світу, спочатку будемо готуватись тут, далі буде збір в Києві, далі буде ще один Чемпіонат України, далі – Чемпіонат світу», – каже головний тренер спортсмена.
Вікторія Свереда, яка також тренує спортсменів з порушеннями слуху, каже: у жестовій мові немає стрілецьких термінів, їх доводиться вигадувати і відповідно спілкуватись.
Понад 50 разів Олександр Колодій ставав чемпіоном України зі стрільби кульової серед людей з порушенням слуху. Найбільше у вправах з швидкостріляючого та пневматичного пістолетів. Тричі спортсмен брав участь у Дефлімпійських іграх та у чемпіонатах Європи. Є заслуженим майстром спорту України.

Читати ще: Волинська скороходка виборола срібло на міжнародному турнірі та виконала олімпійський норматив

Нині Олександр Колодій готується до Чемпіонату світу з кульової стрільби для людей з порушенням слуху, який має відбутися у серпні 2024 року в Німеччині.
Що відомо про Олександра Колодія

Олександр Колодій народився 25 жовтня 1986 року у місті Луцьк Волинської області. Заслужений майстер спорту України (стрільба кульова – вади слуху, 2009 р.).

Учасник трьох літніх Дефлімпійських ігор (Тайвань, 2009 р.; Болгарія, 2013 р.; Туреччина, 2017 р.), триразовий чемпіон у стрільбі з швидко стріляючого пістолету.

Учасник трьох чемпіонатів Європи зі стрільби кульової (Швейцарія, 2007 р.; Німеччина, 2011 р., Чехія, 2015 р.), одинадцятиразовий чемпіон та восьмиразовий срібний призер чемпіонатів Європи. Європейська спортивна організація глухих визнала Олександра Колодія кращим спортсменом 2011 року серед спортсменів з порушеннями слуху.

У листопаді 2023 року на чемпіонаті Європи зі стрільби кульової серед осіб з порушеннями слуху Колодій здобув бронзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus