USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанин, який збив жінку у Підгайцях, отримав умовне покарання

24 Липня 2018 17:51
Лучанину, який збив жінку на нерегульованому пішохідному переході Підгайцях, суд призначив два роки позбавлення волі умовно.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області від 18 липня.

Як вдалося встановити під час судового засідання, 21 листопада 2017 року близько 18.20 обвинувачений, керуючи технічно справним автомобілем марки «Ford Transit Conneck», рухаючись в напрямку міста Луцька по крайній лівій смузі руху на автодорозі М-19 сполученням «Доманово-Ковель-Чернівці-Тереблече» у селі Підгайці Луцького району, неправильно оцінив дорожню обстановку та, під'їжджаючи до нерегульованого пішохідного переходу, проігнорував те, що на крайній правій смузі руху попутний йому автомобіль зменшує швидкість.

Відтак, він не вжив заходів для зменшення швидкості руху та не переконався, що на пішохідному переході немає пішоходів, внаслідок чого не надав дорогу жінці, яка здійснювала перехід проїзної частини по нерегульованому пішохідному переході з права на ліво відносно руху транспортного засобу, здійснивши на неї наїзд.

Зауважимо, що внаслідок ДТП згідно висновку експерта жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Допитаний у судовому засіданні водій повністю визнав свою вину у вчиненні злочину та не оспорював фактичних обставин злочину. Потерпіла не мала претензій до обвинуваченого та просила суворо його не карати.

Суд визнав його винним та призначив покарання у виді 4 років позбавлення волі, втім на підставі ст.75 КК України звільнив від призначеного покарання, якщо протягом 2 років він не вчинить нового злочину.

Фото ілюстративне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus