USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лучанин отримав відзнаку на міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики

19 Серпня 2019 14:00
16-ти річний лучанин Андрій Обертас отримав відзнаку на міжнародній олімпіаді з астрономії та астрофізики, яка відбулася в Угорщині.

Цьогоріч Андрій із золотою медаллю закінчив Комунальний заклад «Луцький навчально-виховний комплекс № 9 Луцької міської ради», успішно склавши ЗНО з математики та фізики на 200 та 198 балів відповідно, інформують на сайті Луцькради.

Мама хлопця Ірина розповідає, що син з четвертого класу – постійний учасник олімпіади з математики. Пізніше зацікавився фізикою та астрономією.

«В цьому році Андрій здобув друге місце на Всеукраїнській олімпіаді з астрономії, тому отримав можливість представляти нашу державу на міжнародній олімпіаді, – каже пані Ірина. – В Угорщині він трішки не дотягнув до третього місця, однак організатори розгледіли його талант та вручили відзнаку за високі досягнення. Теоретичний та практичний тури він виконав практично бездоганно, натомість на дослідницьких – трішки гірше, адже лише два рази за життя бачив телескоп, а всі вправи треба було виконувати на цьому приладі».
Поїздка Андрія Обертаса на міжнародну олімпіаду в Угорщину відбулася за особистої підтримки радника міського голови Ігоря Поліщука та кошів міського бюджету в сумі 1100 Євро в гривневому еквіваленті.

Своє майбутнє Андрій хоче пов’язати з космосом, тому вже за місяць вирушає на навчання в Америку в школу «Академія Фрайбург», яка має власні телескопи та співпрацює з найвідомішими дослідницькими центрами. Навчання у цій школі стало можливим для лучанина завдяки високим науковим досягненням та виграному гранту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Навуходоносор Показати IP 19 Серпня 2019 17:27
Молодец! Это не на Бандерштате тату показывать да похабщину читать! Здесь мозги нужны! К сведению "ВН": а как узнать координаты парня? Любить математику в наше время - это дорогого стоит! Моим друзьям в Гейдельберге он будет интересен весьма.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus