USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Лучанин подав в суд на депутатів за відмову затвердити технічну документацію на землю

25 Лютого 2021 17:09
Власник земельної ділянки на вулиці Вишківській, 37 звернувся до суду із вимогою зобов’язати Луцьку міську раду затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки.

Про це стало відомо під час засідання чергової 7 сесії Луцької міської ради 24 лютого.

Як повідомив начальник управління земельних ресурсів міськради Сергій Шабала, проєкт рішення «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) на вулиці Вишківській, 37 у місті Луцьку (площею 0,2303 га)» винесли на розгляд сесії за рішенням Волинського окружного адміністративного суду щодо затвердження технічної документації.

Зі слів головного землевпорядника міста, у резолютивній частині рішення суду є вимога винести питання на розгляд сесії і затвердити технічну документацію.

«Але суд не може підміняти орган місцевого самоврядування», – заначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Зі слів голови земельної комісії Олександра Козлюка, ще під час попередньої каденції депутати виїжджали на вулицю Вишківську, 37 і вивчали ситуацію на місці.

«Виявилось, що доступу до цієї ділянки немає. Крайня за схемою земельна ділянка справді належить заявнику. Далі – уже не наші межі. Попри те, що члени комісії рекомендували підтримати цей проєкт рішення, на сесії за нього не проголосували. Тому, на жаль, після цього громадяни звернулися до суду, який виніс досить дивне рішення. Опісля міську раду оштрафували на суму 24 тисячі гривень. Стягнули судовий збір, а рішення приймати тепер нам», – пояснив депутат.

Натомість Сергій Шабала наголосив, що суд не змушує міську раду надавати земельну ділянку заявнику в оренду, а лише затвердити документацію. А от питання передачі наділу в оренду будуть розглядати під час наступних сесій.

На це депутат Олександр Козлюк зазначив, що якщо суд вимагає затвердити технічну документацію – депутати її затвердять, таким чином виконавши рішення суду. Але це, мовляв, зовсім не гарантує схвального рішення обранців громади щодо самого надання землі в оренду.

«Ми виконаємо рішення суду. Але суд не може зобов’язати депутатський корпус прийняти позитивне чи негативне рішення щодо надання землі в оренду», – акцентував голова комісії.

Як повідомила заступниця начальника юридичного департаменту Луцької міської ради Інна Романова, рішенням суду від 11 листопада 2020 року Луцьку міську раду зобов’язали затвердити технічну документацію щодо землеустрою. Юридичний департамент підтримує це рішення і просить його затвердити.

Тому депутати підтримали проект рішення 33 голосами.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
скептик Показати IP 25 Лютого 2021 18:02
козлюк і К приймають рішення як лихий на душу покладе. бажано у твердій валюті
юрист Показати IP 26 Лютого 2021 08:55
24 тис.грн. - це виконавчий збір, сплату якого можна було б уникнути, якби міськрада відразу виконала рішення добровільно.
Справедливий Показати IP 26 Лютого 2021 09:12
Шановні Лучани! Розгляд 69 питання на засіданні чергової 7 сесії Луцької міської ради 24.02.2021 року був більше за все схожим на цирк (перегляд сесії на Ютуб з 1 год 04 хв) Шаб. та Козл. вводять Вас оману спотворюючи правдиві факти про цю земельну ділянку. Знайшли ласий шматок землі у Луцьку на який зазіхають.
Патріот Показати IP 26 Лютого 2021 09:14
Ця земельна ділянка з 21.12.2010 року знаходилась в оренді матері Позивача, яка померла. Після смерті орендаря, ЛМР із власної ініціативи звернулась до Позивача задля оформлення останнім права користування на цю земельну ділянку. Позивач оплатила кошти за виготовлення технічної документації та подавала її тричі на затвердження до ЛМР, але після виїзду так званої «земельної комісії", ЛМР різко змінила свою позицію щодо передачі цієї земельної ділянки в оренду Позивачу. Тричі рішення про затвердження технічної документації не набирало необхідної кількості голосів депутатів. Заявнику дали зрозуміти – неотримаєш ти ніякого затвердження, подавай заяви вічно.
Саша Показати IP 26 Лютого 2021 09:16
Рішення Волинського окружного адміністративного суду від 11 листопада 2020 по справі 140/11550/20, яке обговорювали депутати, ґрунтується на засадах верховенства права, є законним і обґрунтованим. Про що свідчить неоскарження ЛМР судового рішення в апеляційному порядку. Яке набрало законної сили 12.12.2020 року
Юрій Показати IP 26 Лютого 2021 10:11
Маю надію, що у подальшому Луцька міська рада та її посадові особи будуть діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus