USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанин помер через тиждень після вакцинації проти COVID-19

9 Липня 2021 19:32
Подружжя із Луцька погодилося на вакцинацію проти коронавірусу. Через тиждень після щеплення стан чоловіка значно погіршився. Незабаром його госпіталізували, але врятувати вже не змогли. Дружина переконана, що трагедія сталася через легковажність сімейного лікаря, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

«Я вмираю», – це були його останні слова. Все. Більше я його не побачила і не почула. Я навіть з ним не попрощалася», – не може стримати сліз Світлана Кривальчук.

Її чоловік помер у ковідному шпиталі вже після вакцинації. Подружжя погодилося на пропозицію медиків щепитися проти коронавірусу. Спершу все було гаразд, але приблизно через тиждень їм стало зле, особливо чоловіку. Про всі симптоми відразу розповіли сімейному лікарю.

«Я дзвоню до сімейного лікаря і говорю, що в Олега Івановича температура 39,1. Вона сказала: дайте парацетамол. Звичайно, я дала. Але попереду були ніч, субота та неділя. Ми залишилися вдома і я втратила чоловіка. З п’ятниці на суботу ще більш-менш [він почувався], а з суботи на неділю вже гірше, а з неділі на понеділок вже цілу ніч задихався», – розповідає пані Світлана.

За її словами, тільки в понеділок сімейна лікарка скерувала чоловіка на ПЛР-тест: «Він вже не міг їхати, я сіла з ним разом у машину. Поїхали зробили тест на коронавірус. Приїхали додому і я бачу, що він ніякий».

Жінка вирішила виміряти сатурацію чоловіку. Пульсоксиметр показав 86. Зазначає, як тільки лікарка почула цю цифру, написала електронне направлення й організувала швидку. Чоловіка госпіталізували, перевели в реанімацію, але невдовзі він помер.

Як пригадує Світлана Кривальчук, перед вакцинацією медики їм не вимірювали ні сатурацію, ні температуру.

«Перед тим, як робити вакцинацію, я запитала: можливо, нам щось здати, якісь аналізи? А мені у відповідь: а ви себе погано почуваєте? Я кажу: ні, ні я, ні Олег Іванович. Тобто навіть температуру нам не міряли, коли робили щеплення. Єдине – нам передусім підсунули цей протокол про те, що вони не несуть за це ніякої відповідальності, аби ми підписалися».
Із сімейною лікаркою подружжя Інною Білевич журналістам зв’язатися не вдалося, адже вона перебувала у відпустці.

«Жінка зателефонувала, що в її чоловіка є висока температура. Це був перший день такої високої температури. Згідно з наказами, ніхто не кладе хворих зразу в стаціонар. Сатурація в нього не була низька, задишки в нього не було. Єдине – висока температура. Згідно з наказами, користуємося тим же парацетамолом, який був призначений. На другий день лікарка в телефонному режимі запитувала, як він себе почуває, тобто вже в суботу», – розповідає завідувачка амбулаторії сімейної медицини загальної практики №2 Меланія Щадило.

Додала, чоловіка не госпіталізували, бо до понеділка не було відповідних показів.

«У понеділок, після того, як він здав ПЛР, коли зідзвонилися, стало відомо, що він себе почуває зле… У них був пульсоксиметр удома, вони самі собі міряли сатурацію. І дружина не казала, що в нього у вихідні дні вона була низька. Вона стала низька саме в понеділок. У цьому випадку я не бачу вини лікаря», – наголошує Меланія Щадило.

Батько лучанина Арсентія Петрика теж помер у ковідному госпіталі.

«Тато нам сам сказав, що за ним ніхто не дивиться. Його скарги про те, що він відхаркує кров’ю, що він має печіння в роті та в грудях, були проігноровані. На це лікарі ніяк не відреагували. Належним лікування стало вже тоді, коли його перевезли в реанімацію. В реанімації робили все можливе, але, на жаль, нічого не змогли добитись. Тобто основний час був втрачений на початку», – ділиться Арсеній Петрик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Олександр Показати IP 9 Липня 2021 20:05
Добре, але в чому вина сімейної лікарки? Як вона взагалі могла щось передбачити?
Петро до Олександр Показати IP 9 Липня 2021 23:13
В "дорехформованій" ПОПою медицині дільничний лікар йшов додому на виклик за високої температури і робив призначення, ставив діагноз (не завжди правильный). Тепер лікує дистанційно, могла б порадити і цианід, бо яка різниця з парацетамолом? І більше ніж впевнений що не поцікавилась пацієнтом "бо вихідні"..., а зараз спокійно відпочиває за кошти які сплачує держава за здоров'я її пацієнтів.. Це не сюр реформовано медицини? Запитайте в Супрун що було б з сімейним лікарем в США за таких обставин..
Зюзя до Петро Показати IP 10 Липня 2021 14:33
Вже третій рік кліка зєлених при владі. Третій рік велике крадівництво, розвал і катастрофа. Так що хто вам всім винен? Питання риторичне...
Яся Показати IP 9 Липня 2021 20:33
А В чому проблема для сімейноібула дати направлення на плр тест людям, після скарг на високу температуру і скерувати до вузького спеціаліста? Бо в нас ніколи не винні халатні лікарі, тільки люди винні: то зарано звернулися, то запізно.
А Показати IP 9 Липня 2021 21:11
Яка вакцина була? Якщо він помер короновірусу і вже був заражений вірусом , коли вакцинувався, то при чому тут « після вакцинаціі? Вакцина ж не лікує тих хто вже хворий. Де відбувалась ця вакцинація? Можливо люди які були разом з цим подружжям в приміщенні, в черзі, теж в небезпеці.
Б до А Показати IP 10 Липня 2021 05:28
Знову робили показуху в гнали цифру, що навіть не обстежили толком. А вакцина могла бути і Пфайзер, яку так чекали. І яку зберігають при мінус 70. А де у нас такі морозильники? І возять їх по області від Луцька до Шацька? Ця смерть явно не остання, а ще приховані можуть бути.
Анонім до Б Показати IP 10 Липня 2021 10:21
Ні, а от чого не пишуть, а замовчали яка саме вакцина і де проводилась вакцинація? Що це в нас за вибіркова така демократична «відкрита інформація»?
лінивець Показати IP 9 Липня 2021 21:37
Давайте побажаємо Супрун щоб вона сама лікувалася там де робила реформи
Петро до лінивець Показати IP 9 Липня 2021 23:17
А пеця, головний рехформатор хай на Мальдівах відпочиває з виводком за державний кошт і знищені "реформою" інфекційки, СЭС, СанСтанції та вірусологічні лабораторії?
ЗюЗе до Петро Показати IP 10 Липня 2021 14:36
Вам навіть не до сімейного ... а прямо до психіатра.
Анонім до ЗюЗе Показати IP 10 Липня 2021 18:56
А вам і психіатр не поможе.
Арафат до лінивець Показати IP 10 Липня 2021 08:04
Супрун тут нідочого: тупі ескулапи з купленими дипломами і взагалі поголовна непрофесійність - ось головна біда України. На більшості посад - вискочки без досвіду та відповідної освіти. Сімейнику що: більше декларацій - більше грошей. А ветиринар собаці щеплення не зробить не прогнавши глистів і не зробивши кілька аналізів. Виправити перекоси допоможе лише кровна помста, бо «органи» - такі ж непрофесійні і безтолкові (набрані за оголошеннями).
Попандопуло до лінивець Показати IP 10 Липня 2021 08:38
Супрун тільки розпочала реформи. Але наступила на горло медичній мафії і її усунули. Не будьте дурнем.
Анонім до лінивець Показати IP 10 Липня 2021 12:27
Супрун зробила безкоштовними пологи. Супрун добилася того, що онкохворі до оплачених державою ліків стали мати доступ прямий, а не через фармацевтичну мафію. За Супрун дільничі лікарі стали отримувати нормальну зарпплату. Пішла Супруен і все застопорилося.
Хі і ха до лінивець Показати IP 10 Липня 2021 14:35
Супрун вже три роки не в міністерстві. Вся повнота влади у зелені, і вся відповідальність.
Вася Показати IP 9 Липня 2021 23:07
Якщо як ви пишете він хворів на коронавірус то чому сімейний лікар не міряла температуру ітд. Лікарі безвинні ??!!!Сімейні аби побільше записалось , а потім відмаски
Дідо Показати IP 10 Липня 2021 11:53
Реформи приносять плоди.
Нострадамус Показати IP 10 Липня 2021 19:16
Основне досягнення сучасноi медицини- лiкування по телефону ...
Лучанка Показати IP 11 Липня 2021 19:35
Шкода чоловіка... Проте послухавши жіночку, зробила висновки: 1) не підписуйте бездумно документи, прочитайте анкету і лише якщо все гаразд - підписуйте і вакцинуйтесь; 2) якщо вам погано (задишка, сильна температура) не переписуйтесь у вайбері - викликайте швидку. Пам'ятайте, що якщо ви повнолітні і при тямі, саме ви відповідаєте у першу чергу за своє здоров'я. На жаль, у нашої медицини недостатньо коштів та ресурсів для додаткових обстежень, тому якщо є фінанси і бажання здайте додаткові аналізи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus