USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк фестивальний: цікаві події у 2018-ому

25 Лютого 2019 19:44
У кожному місті, у кожному куточку світу є свої традиційні заходи, які можна побачити лише тут. Не став виключенням і наш Луцьк. Адже 2018 рік був чи не “найфестивальнішим” роком для нашого міста. Нові фестивалі та ті, що відбуваються вже не вперше, стали цікавинками для лучан й привели у місто туристів з України та інших країн. Багато хто відвідав Луцьк уперше, зробивши для себе приємне відкриття, йдеться на сайті Луцької міськради.

“Нам, лучанам, надзвичайно пощастило, що ми живемо у місті, яке має таку цікаву, древню та славну історію. І дуже добре, що у Луцьку відбуваються музичні, гастрономічні або ж спортивні фестивалі, й такі особливі, що дозволяють доторкнутися до нашої історії, дізнатися щось нове про рідне місто і поринути у цікаву атмосферу середньовіччя”, - розповідає радник міського голови Ігор Поліщук.

Саме таким став фестиваль середньовічного духу “Князівський бенкет”. Уже другий рік поспіль на цілісінький день Луцьк поринув у часи величних монархів, відважних лицарів, прекрасних дам та менестрелів. Захід був покликаний познайомити лучан та гостей міста із тогочасною культурою, побутом; до його підготовки залучили істориків та краєзнавців.
Та головною родзинкою нашого міста є фестиваль «Ніч у Луцькому замку». Минулоріч - ювілейний - десятий. Арт-шоу відбувалося в рамках 933-ї річниці міста, було надзвичайним, наповненим не тільки гарною музикою, розвагами та перфомансами, а й особливим змістом. Організатори дійства зробили головний акцент на історичну спадщину та майбутнє нашого міста. У святковій програмі - церемоніал «Вогонь Луцького замку», виступи королівського оркестру «Harmonia Nobile», квартет тенорів «Tenors Belcanto», симфонія балету «Paquita», оркестр «Lumos Orchestra», «ONUKA», безліч арт-інсталяцій та ЗD-мапінг «Вартові часу».
Під час фестивалю середньовічного бою «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків», який також відбувся у Луцькому замку, спортсмени із різних міст України мали змогу взяти участь у другому етапі відбору до Національної збірної. Минулого року у змаганнях брало участь близько 80-ти бійців, серед яких: асоціація клубів середньовічного бою “Айна-Бера”, представники клубу “Путивль”, “Роща” та інші.
Ще один фестиваль “Поліське літо з фольклором", що стартував ще 1994 року, відбувся у Луцьку вже вп'ятнадцяте. Він дає можливість представити місто за межами України, формує його престиж, є одним з найдавніших за часів незалежності в історії міста.

XV Міжнародний фестиваль “Поліське літо з фольклором” продемонстрував яскраве різноманіття культур різних країн світу. До Луцька завітали творчі колективи таких країн, як Італія, Індія, Єгипет, Мексика, Туреччина та Литва. Фестивальна програма була наповнена неймовірно прекрасними та колоритними виступами учасників, котрі, незважаючи на численні відмінності, спромоглися знайти спільне у їх культурах. Фестиваль відбувся під гаслом “За мир в усьому світі”.
Додав драйву у життя лучан також і фестиваль українського духу “Бандерштат-2018”, що відбувся у селі Рованці. Об’єднавши українську музику, лекції відомих політиків, громадських активістів та діячів культури, спортивні розваги, патріотичні флеш-моби та багато іншого, він на кілька днів вирвав наше місто із буденності. Аби послухати наживо понад 60 українських та закордонних гуртів і взяти участь у інших фестивальних заходах, на «Бандерштат» завітали близько 14 тисяч відвідувачів.
Минулого року вперше в Луцьку за особистої підтримки та сприяння депутата міської ради, радника міського голови Ігоря Поліщука відбувся карнавал повітряних куль “Aerosfera” - справжнісіньке свято авіаційного спорту. Захід подарував неймовірне шоу лучанам, а всі охочі мали змогу політати на повітряній кулі, насолодитись виглядом аеростатів у луцькому небі. Супроводжувала фестиваль насичена музична програма, хедлайнерами якої став гурт Le cœur (Ле кер) та співачка RIYA (Рія).
Вперше до Луцька завітала Вінницька федерація драгрейсингу із змаганнями другого етапу Професійної Української драг-рейсинг серії PROUDRS, а також Чемпіонатом України із мото-дрегрейсингу. Змагання відбулися на військовому аеродромі відповідно до усіх вимог щодо безпеки глядачів. У заході взяли участь близько 50 пілотів із України та з-за кордону, влаштувавши неймовірно насичене адреналіном шоу.
У нашому місті минулого року у замку Любарта відбувся перший в світі міжнародний турнір з велотріалу «Lutsk Castle Trial – 2018». Учасниками змагань стали близько 50 велосипедистів із різних міст України, а також гості з Франції та Білорусі. «Проведення таких змагань у Луцьку - це престиж нашого міста в Україні та за кордоном, заохочення молоді до занять спортом”, - вважає Ігор Поліщук. Окрім екстремальних велозмагань у категоріях «кадети», «любителі», «експерти» та «еліта», глядачі насолоджувались виступами брейк-данс колективу «Iron City».
Західний гастрономічний фестиваль у Луцьку

Lutsk Food Fest , котрий збирає в стінах замку представників різних кулінарних напрямків України, вже став традиційним, і минулого року проводився двічі. Протягом двох днів кожен з учасників представляв лучанам та гостям міста новинки меню. Фестиваль порадував гостей смачною кухнею та насиченою розважальною програмою, що включала різноманітні майстер-класи, сімейні та молодіжні конкурси, виступи творчих колективів.
Окрім цього, минулий рік також запам’ятався лучанам такими культурно-мистецькими дійствами, як П’ятий міжнародний фестиваль театру за межами театру «Мандрівний вішак» та І Міжнародний літературний фестиваль «Фронтера», який зібрав у Луцьку найкращих авторів з Латвії, Польщі, Білорусі та України.
“Наше місто гордиться тим, що такі фестивалі відбуваються саме в Луцьку, адже це його імідж, престиж та впізнаваність в Україні й за кордоном”, - акцентує виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus