USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Луцьк потребує донорів крові 3- та 4- груп

11 Грудня 2023 15:54
Лікарні Луцька потребують донорської крові 3 та 4 груп з негативним резус-фактором.

Станом на 11 грудня по всій Україні стабільною лишається потреба у донорах усіх груп крові. Про це повідомляє платформа ДонорUA.

«Нашим військовим потрібна не лише техніка — їм потрібна кров, яка здатна врятувати життя пораненого. 60% смертей від поранень викликані саме крововтратою. Аби вчасно забезпечувати шпиталі та стабпункти донорською кров’ю, її заготовлюють і транспортують з усіх куточків України. Окрім того, по всій країні тисячі цивільних у лікарнях потребують переливання крові незалежно від бойових дій. Тож закликаємо всіх долучатися до донорського руху — одна донація крові може врятувати до трьох людських життів», — коментує Ірина Славінська, співзасновниця ДонорUA та Президентка ГО «Всеукраїнська асоціація донорів України».

Читати ще: Заготовляють плазму та тромбоцитну масу: у Волинському центрі служби крові щодня здають кров до сотні людей

Цього тижня у Луцьку особливо потрібні донори крові таких груп: 3-, 4-.

Як здати кров?

Зареєструйтеся на сайті ДонорUA, заповніть свої дані та заплануйте донацію на зручний день у календарі в особистому кабінеті. Якщо центр крові у вашому місті співпрацює з платформою ДонорUA, ви будете адресно отримувати сповіщення, коли знадобиться саме ваша кров.

Ознайомтеся з переліком тимчасових і абсолютних протипоказань, аби знати, чи можна вам бути донором, а також правильно підготуйтеся до донації.

Після процедури завантажте довідку про донацію в особистому кабінеті, аби скористатися бонусами для донорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бондар Показати IP 11 Грудня 2023 19:40
Чому діабетикам не можна здавати кров?
Хз Показати IP 11 Грудня 2023 21:48
Автор взагалі не в темі. У нашій державі робиться ВСЕ ! аби відбити бажання здавати кров

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus