USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк – серед лідерів серед громад із закупівлі дронів

25 Липня 2023 15:13
Громади можуть самостійно купувати дрони для Сил оборони. Так, за 5 місяців зі 129 місцевих бюджетів спрямували майже 250 млн грн на придбання квадракоптерів та їх комплектувальних.

Про це у Facebook повідомила співзасновниця громадської організації Razom for Ukraine і засновниця благодійного фонду Dignitas Любов Шипович, передає Цензор.НЕТ.

Вона наголосила, що тепер дрони для ЗСУ можуть купувати громади.

"А ми як виборці можемо цього вимагати. Якщо вашого міста немає в переліку, звертайтесь до ваших місцевих депутатів і запитайте їх чому. За 5 місяців 2023 року зі 129 місцевих бюджетів майже 250 млн грн були спрямовані на закупівлю квадрокоптерів та їх частин. Це дуже і дуже мало, цієї суми не вистачить навіть, щоб закрити потребу однієї бригади на 5 місяців, але це те, що збільшити можемо ми з вами", – наголосила Шипович.

У п'ятірку лідерів, за даними голови правління Центру дослідження фіскальної політики Віктора Мазярчука, входять: Дніпро – 68 млн грн; Луцьк – 14 млн грн; Лисичанськ (Луганська область) – 13 млн грн; Івано-Франківськ – 9 млн грн; селище Опішня (Полтавська область) – 9 млн грн.

Варто відзначити, що населення Опішнянської територіальної громади складає 8130 осіб.

Читати ще: Луцька міськрада придбала 90 дронів для підсилення українського контрнаступу

Нагадаємо також, що у Луцькій громаді за перше півріччя перевиконали бюджет на 102 мільйони гривень. Їх планують спрямувати на програму підтримки ЗСУ для закупівлі дронів, тепловізорів, старлінків тощо.

До слова, з початку повномасштабного вторгнення Луцька міська рада виділила понад 130 млн грн з бюджету та понад 20 млн грн з власних коштів працівників мерії, комунальних закладів, підприємств та установ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus