USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На луцькому «Авангарді» змагатимуться 250 спортсменів зі всієї Європи

1 Червня 2018 18:40
В 2019 році вперше в Луцьку відбудеться Суперліга командного чемпіонату Європи з багатоборства. До цих історичних для Волині змагань вже розпочинають підготовку.

Про це йшлося під час брифінгу в обласній державній адміністрації за участі першого заступника міністра спорту і молоді України, президента Федерації легкої атлетики України Ігоря Гоцула, першого віце-президента ФЛАУ, президента Федерації легкої атлетики Волинської області Володимира Рудюка та головного секретаря Федерації легкої атлетики в Україні Михайла Медведя.

Нагадаємо, що 29 травня Європейська асоціація легкої атлетики призначила проведення командного чемпіонату Європи із легкоатлетичних багатоборств у Суперлізі у місті Луцьку. Він відбудеться 6-7 липня 2019 року. Зауважимо, що це стало можливим завдяки втіленню програми «Луцьку – спорт високих досягнень», ініційованій Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». Завдяки реконструкції «Авангарду», він увійшов у трійку найкращих легкоатлетичних арен України.

Для Волині це будуть історичні змагання, вважає Ігор Гоцул, адже спортивний захід такого високого рівня ще тут не відбувався.

«Ці змагання дуже високого рівня, тобто 8 найсильніших команд Європи, включно з збірною командою України. Вони будуть змагатися за право називатися чемпіонами Європи. Такі високопрофесійні змагання повертаються в Україну. Нагадаю, що ми провели кілька міжнародних змагань в Україні, зокрема в 2013 році був чемпіонат в Донецьку, мали намір і далі проводити змагання високого рівня, однак плани були зруйновані. Після великої перерви, нам вдалося переконати європейських колег провести змагання до нас.

Знаково, що вони будуть саме в Луцьку, адже кілька років тому відбувся найбільші спортивний прорив – реконструйовано стадіон «Авангард». Як результат, тут вже відбулося ряд змагань і вінцем стане цей європейський чемпіонат», - розповів Ігор Гоцул.
Та додав, що змагання вигідні не лише з точки зору престижу, а й з економічної складової, адже приїде близько 250 людей, бюджет змагань становитиме близько 20 мільйонів гривень.

«Одна частина – гроші Міжнародної федерації легкої атлетики і Федерації легкої атлетики України. Інша частина коштів буде з держбюджету на закупівлю спортивного інвентарю та обладнання, яке тут залишиться. Зазвичай на місцевих організаторів лягають заходи гостинності: екскурсія, сувеніри тощо. Усе для того, щоб гості відчули себе тут комфортно», - пояснив Ігор Гоцул.

Загалом на змагання мають приїхати близько 250 людей з України, Естонії, Франції, Великобританії, Нідерландів, Іспанії, Білорусі, Швейцарії.

«Вперше за всю історію Волинь прийматиме єврочемпіонат з олімпійських видів спорту. Тому ще більше ніж рік до змагань, а ми вже створюємо оргкомітет для підготовки. Самим нам буде вкрай важко, тому ми залучатимемо багато небайдужих лучан, працюватимемо і з волонтерами. Прошу надалі нас підтримувати, аби ми показали Луцьк, як чудове європейське місто. Зауважу, що право на змагання ми виграли в конкурсі й боротьба була серйозна. Це наша друга спроба і вона стала успішною, адже маємо вже позитивну історію, бо змогли провести три міжнародних змагання на високому рівні», - розповів Володимир Рудюк.
Учасники брифінгу розповіли, що змаганням передуватимуть дві інспекції, зокрема і з ЄС, які дадуть рекомендації для проведення змагань, після чого буде напрацьований план дій.

Щодо нинішньої якості покриття на «Авангарді», то вона, кажуть експерти, в хорошому стані: можливо треба буде десь оновити розмітку, але це не глобальні речі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus