USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартував командний чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів

2 Червня 2018 19:50
«Королева спорту» знову в Луцьку – стадіон «Авангард» приймає більше чотирьох сотень спортсменів з різних регіонів України. Змагання запеклі, адже ті хто успішно виступить – отримує відчинені двері на Чемпіонат світу з легкої атлетики.

Командний чемпіонат України серед юніорів розпочався 2 червня на стадіоні «Авангард».

На відкритті змагань був присутнім почесний гість – перший заступник міністра спорту і молоді України, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.

«Від імені нашої великої легкоатлетичної родини щиро вітаю усіх а цьому чемпіонаті. Для нас велика радість та честь приїжджати в Луцьк, адже кілька років тому, разом із нашими місцевими колегами, ми започаткували проект, в який мало хто вірив – створення на базі реконструйованого стадіону «Авангард» нового легкоатлетичного центру в Україні. І тепер тут відбувається черговий чемпіонат України, а наступного року будуть вже міжнародні змагання. Це великий успіх для кожного з нас, хто дотичний до легкої атлетики», - звернувся до присутніх Ігор Гоцул.
Учасників змагань привітав від усіх волинян заступник голови обласної ради Роман Карпюк.

«Вітаю вас на Волинській землі, передаю вітання від усієї волинської громади, а також від голови обласної ради Ігоря Палиці. Бажаю усім віри в себе та яскравих перемог», - побажав Роман Карпюк.
Вітаючи учасників змагань, начальник відділу з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації Ігор Дмитришин зауважив, що для спортсменів тут створені якнайкращі умови, аби вони могли успішно показувати високі результати й побажав нових досягнень.
Після урочистих вітань кращих спортсменів та тренерів нагородили відзнаками.

На цих змаганнях, розповів директор ДУ «Західний державний центр олімпійської підготовки з легкої атлетики» Олег Вегнер, присутні 450 спортсменів.

«Змагатимуться вони в усіх легкоатлетичних видах, а приїхали майже з усіх регіонів України. На стадіоні спортсмени юніорського віку - до 19 років. Ці змагання для них дуже важливі, адже відбувається відбір на чемпіонат світу з легкої атлетики, якщо вони здадуть необхідні нормативи», - пояснив він.
Серед тих, хто змагається за першість і Тетяна Колесник із Київської області. Вона каже, що в Луцьку один із найкращих легкоатлетичних стадіонів в Україні.

«Я приїхала на змагання аби стрибати з жердиною. Ці змагання для мене вкрай важливі, адже маю намір відібратися на чемпіонат Європи. А це гарна можливість виконати норматив. Мені тут дуже сподобався стадіон, я була в Кропивницькому, але у вас набагато кращий. І надіюся, що тут мені вдасться гарно виступити», - каже спортсменка.
Показуватиме свої вміння й волинянка Іванна Кух, яка впевнена, що Луцьк є прикладом для всієї України в плані того, як треба розвивати легку атлетику.

«Я з Любешова і дуже тішуся, що можу в рідному краї тренуватися та виступати на такій чудовій спортивній арені. Приємно, що на ці змагання приїжджає дуже багато людей і я переконана, що це позитивно впливає на розвиток Луцька. Більше того ми подаємо хороший приклад і надіюся, що легка атлетика й надалі розвиватиметься в Україні», - наголосила дівчина.
Змагання триватимуть 2-3 червня.

До слова, в 2019 році вперше в Луцьку відбудеться Суперліга командного чемпіонату Європи з багатоборства. До цих історичних для Волині змагань вже розпочинають підготовку. Зауважимо, що це стало можливим завдяки втіленню програми «Луцьку – спорт високих досягнень», ініційованій Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». Завдяки реконструкції «Авангарду», він увійшов у трійку найкращих легкоатлетичних арен України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus