USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк закупить 120 контейнерів для роздільного збору сміття

26 Лютого 2018 14:21
Луцьк за підтримки краю Ліппе закупить 120 контейнерів для роздільного збору сміття, повідомляють у відділі інформаційної роботи Луцької міської ради.

Луцька міська рада спільно з адміністрацією краю Ліппе (Федеративна Республіка Німеччина) реалізовуватимуть проект “Екологічна дружба понад кордонами”. У рамках проекту передбачається ряд заходів, спрямованих на впровадження роздільного збору сміття, виховання екологічної свідомості у громадян.

Сьогодні ж з цієї нагоди відбулася зустріч за участю делегації з краю Ліппе та секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Григорія Пустовіта, першого заступника міського голови Григорія Недопада, директора департаменту ЖКГ Юрія Крася, в.о. начальника управління міжнародного співробітництва та проектної роботи Вікторії Гомонець, директора ЛСКАП “Луцькспецкомунтранс” Валерія Кузьмича, головного спеціаліста відділу екології Оксани Тарабанюк.

Розпочинаючи зустріч, Григорій Пустовіт привітав гостей у Луцьку. Він наголосив, що з краєм Ліппе склалася гарна співпраця. За його словами, нещодавно до нашого міста приїжджала молодь з Німеччини у рамках взаємодії міст-партнерів. “Нині ж ми спільно реалізовуватиме проект, який стосуватиметься роздільного збору сміття. Для нас важливо не лише його реалізувати, але й вивчити ваш досвід у питанні поводження з відходами. Німеччина є одним із еталонів у цьому питанні. Нам є багато чого у вас повчитися. Переконаний, що необхідно лучанам розповідати про важливість сортування сміття, адже цим уже давно займаються у Європі”, - наголосив він.



У свою чергу, перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що нашим гаслом є “Луцьк - приємне відкриття” і завдяки реалізації спільного з німецькими партнерами проекту лише це підтвердимо. Нині ми переходимо до предметної реалізації цього проекту. За його словами, важливим моментом є запровадження роздільного збору сміття. Це лише початок гарного співробітництва.

Відповідальний за співпрацю з містами-партнерами та проектну діяльність в Адміністрації краю Ліппе Бернд Хайнріх Корте зазначив, що вони мають три партнери, але з Луцьком налагоджено найкращу співпрацю. Гарний початок у співпраці між молоддю. Нині ведеться робота з реалізації проекту з впровадження роздільного збору сміття. Він висловив сподіванню в успішній реалізації проекту.

Начальник відділу міжнародних зв'язків управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Анна Вінцюк поінформувала присутніх про суть проекту. За її словами, проект фінансується Федеральним Міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини. Загальна вартість — 52 тисячі євро. 46 тисяч євро з цієї суми це грант, а 6 тисяч євро — кошти краю Ліппе. Проект реалізовується з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018 року.

Анна Вінцюк повідомила, що найбільшу суму — 32400 євро спрямують на придбання 120 контейнерів для роздільного збору сміття. Також у рамках проекту відбудуться візити експертів з краю Ліппе до Луцька, візит учнів луцьких шкіл та вчителів екології до краю Ліппе, розроблення концепції щодо поводження з побутовими відходами, виготовлення промоційних матеріалів та просвітницької роботи щодо сортування сміття серед лучан.

Також під час зустрічі директор компанії з управління відходами в краї Ліппе, керівник департаменту з управління водними ресурсами та відходами Адміністрації краю Ліппе Бертольд Льокштедт, представник департаменту з управління водними ресурсами та відходами Адміністрації краю Ліппе Регіне Люкерман, експерт-консультант з питань утилізації та переробки відходів Ульріх Шльоттхауер розповіли про особливості поводження з побутовими відходами, їх сортуванням та утилізацією у краю Ліппе. За їхніми словами, питанню сортування відходів у Німеччині почали приділяти увагу у 70-х роках ХХ століття. Нині, німці не викидають усі відходи у один контейнер. Так, вони окрема фасують органічні речовини, папір, пластик, скло, небезпечні речовини.

Також окремо забирають й негабаритні речі, такі як меблі, велосипеди, побутову техніку. Німцям достатньо його залишити біля контейнера і зателефонувати у відповідне підприємство, яке це все забере.

Вони розповіли, що з органічних відходів видобувають біогаз, за допомогою якого виробляють електрику для місцевої громади. Крім того, з них виробляють добрива для сільського господарства.

Представники краю Ліппе перебуватимуть ще два дні у Луцьку і ознайомляться з системою поводження з побутовими відходами у нашому місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Небайдужа Показати IP 26 Лютого 2018 14:38
А вони від Сваровскі що така ціна???
Яжмать Показати IP 26 Лютого 2018 14:44
Я даже не подумаю сортувати сміття, я жінка а не сортувальна машинка!!!!!
Ау до Яжмать Показати IP 26 Лютого 2018 17:11
Ти ?учка якщо так пишеш.
Кіт Васька Показати IP 26 Лютого 2018 17:02
А для чого його сортувати, коли приїхав сміттєвоз і все висипав в один бункер?
Ау Показати IP 26 Лютого 2018 18:07
Якщо ви побачили сміттєвоз, який висипав все в один бункер, зніміть на відео та викликайте поліцію. Ясно що МЖК і Луцькспецкомунтранс це поки не вигідно. Ними керують нед.умки, які відстають у розвитку на років 50. Вони давно повинні бути адаптовані до сортування. (Закупити необхідне обладнання, модернізувати під нові контейнери, створити культуру, розробити графік, коли те коли інше Потрібно укладати договір з ким треба. Екологія і Економіка тісно пов'язані запам'ятай, Друже.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus