USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцька лікарка розповіла, як уберегти дітей від коронавірусу

27 Березня 2020 20:46
В Україні набирає обертів коронавірусна інфекція. Попри карантин, хворих уже більше трьох сотень.

Тим часом на вулицях Луцька можна побачити багато людей, особливо дітей на майданчиках, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як показав досвід Волині, коронавірус – це не лише хвороба пенсіонерів. Ризик захворіти мають усі – навіть діти. Першою людиною в області, у якої діагностували COVID-19, виявилася 7-річна дівчинка з Гірки Полонки Луцького району.

І хоча в зоні ризику саме люди похилого віку та особи із хронічними хворобами, дітям слід приділяти не менше уваги.

Медики звертають увагу на те, що чимало людей не дотримуються правил карантину та дозволяють своїй малечі цілий день бавитися на вулиці. Лікарі наголошують, що це дуже ризиковано.

Читати ще: Волинські медики розповіли, чи літає коронавірус у повітрі

Директор КП «Луцька міська дитяча поліклініка» Оксана Лєщинська пояснює, що дитина може і не відчувати симптомів хвороби, а просто бути її носієм. Зрештою, так само, як і дорослі.

«По місту я спостерігаю черги серед людей віком 60-70+ біля магазинів. Без будь-яких засобів захисту, без масок, без рукавичок, без дотримання дистанції у півтора метра. Ми бачимо, що діти гуляють на майданчиках, а поряд сидять мами, які спілкуються між собою. Так, ми все розуміємо: гарна погода, дітей важко втримати вдома. Але зрозумійте: це є той шлях, завдяки якому збільшуються контакти. А контакти будуть призводити до того, що ми будемо мати нові випадки захворювання», – наголошує лікар.
Медики в один голос радять цілком самоізолюватися, уникати спілкування з бабусями та дідусями.

«Повернулися тато, мама, дідусь, бабуся із заробітків. Перетнули державний кордон. Звісно, вони скучили за своїми близькими, родичами. Вони хочуть з ними спілкуватися. Але ми маємо розуміти, що ситуація надзвичайно складна і набирає обертів. Потрібно витримати цей режим самоізоляції, – продовжує Оксана Лєщинська. – Якщо є можливість, оптимально було би окреме житло. Звичайно, це далеко не кожному досяжно. Але хоча б окрема кімната. Окремі предмети особистої гігієни обов’язково. Окреме харчування. Не спілкуватися ближче ніж півтора метра з особами, які перебувають в одному приміщенні».

Лікарі також попереджають: у жодному разі не слід займатися самолікуванням, адже це може призвести до фатальних наслідків. При найменшому нездужанні одразу потрібно звертатися до сімейного лікаря.

«У разі виникнення мінімальних симптомів, найменших змін у стані здоров’я дитини найкраще зателефонувати лікарю. І тоді лікар вирішить, як слід діяти, чи потрібна дитині госпіталізація і чи варто проводити тест на коронавірус», – додає Оксана Лєщинська на наголошує, що не слід панікувати, варто дотримуватися вказівок лікаря.

До слова, днями дитяча поліклініка отримала 50 тестів на коронавірус й нині є змога придбати їх ще у разі потреби.

Також Оксана Лєщинська повідомила, що наразі тенденція захворюваності на ГРВІ серед дітей пішла на спад. І це, впевнена вона, великою мірою завдяки карантину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 28 Березня 2020 16:27
ось відео для дітей класне https://www.youtube.com/watch?v=IvDCPzttHgE

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus