USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцька міська рада за індексом публічності – третя в Україні

8 Травня 2018 18:08
За підсумками масштабного дослідження, проведеного у 2017 році, Луцька міська рада зайняла третє місце за індексом публічності у загальноукраїнському рейтингу.

Про це повідомили сьогодні під час презентації Індексу публічності за участю депутатів міської ради, керівників структурних підрозділів міської ради та представників ЗМІ. Захід організований з ініціативи громадянської мережі ОПОРА і Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу, інформують у міськраді.

Під час проведення кампанії було зібрано дані, що дозволили оцінити, як місцева влада за власною ініціативою інформує громадськість про свою діяльність, яким чином задовольняє потреби громадян в інформації, якою володіє, та як звітує про результати виконання своїх повноважень та задекларованих цілей.

Координатор громадянської мережі ОПОРА у місті Дмитро Безвербний розповів, що індекс публічності- це дослідження рівня відкритості та підзвітності органу місцевої влади перед громадянами. Вже протягом п’яти років його досліджують на всеукраїнському рівні. За результатами цьогорічного дослідження Луцька міська рада посіла третє місце у загальноціональному рейтингу з індексом публічності 72%. Це узагальнений показник, який визначали та такими критеріями: публічність міського голови (59%), публічність виконавчих органів міської ради (74%) та депутатського корпусу (80%).

Дмитро Безвербний окреслив основні позитивні моменти роботи керівництва міста, виконавчих органів міської ради та депутатів, а також основні недоліки у роботі.
Начальник загального відділу міської ради Надія Бортнік подякувала усім, хто працював над визначенням індексу публічності. За її словами, такі рейтинги стимулюють досягати кращих результатів. “Коли запрацював новий офіційний сайт Луцької міської ради, мешканцям міста стало набагато зручніше знаходити необхідну інформацію, ознайомлюватися із актуальними документами. Міська рада продовжує працювати над вдосконаленням публічності”,-зазначила вона.

Опісля учасники презентації перейшли до обговорень результатів дослідження та показників індексу публічності, озвучили свої зауваження та рекомендації щодо подальшої роботи у сфері публічності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus