USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцька міська рада – краща серед обласних центрів у забезпеченні доступу до інформації

22 Листопада 2018 09:55
Представники Луцької міської ради, начальник загального відділу Надія Бортнік та головний спеціаліст Ірина Нагурна, 20 листопада взяли участь у круглому столі «Отримання публічної інформації – місія (не) можлива», організованому центром політичних студій та аналітики «Ейдос» у м. Києві, інформують у прес-службі ЛМР.

З серпня по листопад 2018 року Центр «Ейдос» здійснив моніторинг забезпечення «права знати» органами місцевого самоврядування. Під відбірку потрапили 24 міські ради обласних центрів. Дослідження ґрунтувалися на Методології оцінки рівня забезпечення доступу до публічної інформації суб’єктами владних повноважень, яка у 2016 році була розроблена громадськими експертами спільно з представниками Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Луцька міська рада посіла першість серед міських рад обласних центрів та має найвищий рівень відкритості у наданні публічної інформації у відповідь на запити – 100%. Аналогічний рівень у Сумської міської ради. Загалом лише ці дві міські ради досягли високого рівня у рейтингу.

Начальник загального відділу міської ради Надія Бортнік подякувала усім, хто працював над дослідженням рейтингу рівня забезпечення доступу до публічної інформації міськими радами. За її словами, такі рейтинги стимулюють досягати кращих результатів. «Міська рада продовжує працювати над вдосконаленням публічності», – зазначила вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus