USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перенесення Центрального ринку: міськрада розірвала договір оренди з Волинською облспоживспілкою

5 Вересня 2019 11:06
Луцька міська рада розірвала договір оренди з Волинською Облспоживспілкою, терміни якого сплили ще 27 серпня 2019 року.

Після низки дискусій за таке рішення проголосували 35 обранців громади сьогодні, 5 вересня, під час позачергової 62-ї сесії Луцької міської ради.

«Багатьох лучан цікавить питання, куди перенесуть Старий ринок. Неодноразово і у ЗМІ, і на телебаченні повідомляли, що питання перенесення блокує Волинська облспоживспілка. Це – орендар декількох земельних ділянок на Центральному ринку. Боротися з мафіозною організацією, щомісячний оборот готівки якої сягає декількох десятків тисяч доларів, які проводять махінації з документами, дуже непросто», - звернувся до колег депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук.

Зі слів обранця громади, 27 серпня 2019 року у Волинської облспоживспілки закінчився договір оренди землі, на якій знаходиться Цетнральний ринок, з Луцькою міською радою.

«Свого часу Господарський суд Волинської області, не дивлячись на те, що договір можна продовжити на той же термін, на який останній і був укладений, якимось дивом продовжив договір оренди з Волинською облспоживспілкою на 10 років. Ми подали апеляцію, і Верховний суд ухвалив рішення продовжити договір лише на рік. На сьогодні ситуація така, що договір, який продовжили до 27 серпня 2019 року, закінчився. Тому рішення виключно технічне і на суть справи не впливає, оскільки, незалежно від того, проголосували б депутати у більшості «за» чи «проти» - річний термін договору закінчився.

Це – технічне рішення, яке потрібно прийняти для того, щоб реєстратор міг внести в реєстр відомості про припинення договору оренди. Давайте не будемо чекати ще місяць чи два, а тим часом Облспоживспілка продовжуватиме наживатись на підприємцях, як посередник між ними і Луцькою міською радою», - наголосив Ігор Поліщук.

Разом із тим, він зазначив, що депутат Луцької міської ради Павло Данильчук позиціонує себе як борець за культурну спадщину та історію міста, однак, попри це, чомусь жодного разу не відвідав судові засідання, під час яких міська рада вирішувала спірні питання з облспоживспілкою.

«Я знаю, що депутат Данильчук – «боєць» по Старому місту, борець за культурні та історичні цінності. Але я чомусь жодного разу не бачив вас на зустрічах з Облспоживспілкою або ж на судових засіданнях, під час яких вирішували проблему перенесення ринку. Але ви приходьте! Я запрошую вас, тоді ви будете в курсі тих десятків справ, позовів, в курсі того, що витворяють нотаріуси та реєстратори, намагаючись сфальсифікувати процес» ,- звернувся Ігор Поліщук до колеги.

На це Павло Данильчук відповів, що, мовляв, чітка позиція по Облспоживспілці з’явилась у нього не рік тому, і не два.

«Будуть судові засідання, повідомляйте громадськість. Ви пішли неправильним шляхом. Я розумію, що Облспоживспілку потрібно перемагати в юридичній площині. І пояснити людям, куди плануєте переносити торгову площу», - акцентував депутат.

Натомість, ініціативу розірвання договору з облспоживспілкою та перенесення Старого ринку підтримав депутат Тарас Шляхтич:

«Я вважаю процес перенесення Старого ринку цілком логічним. Але на цій земельній ділянці є нерухоме майно – павільйон, що належить Облспоживспілці. Потрібні перемовини. Хоча всім відомо, що перемовини вести важко, адже облспоживспілка не хоче нас чути. В нас є суперечка по Завокзальному ринку з тією ж Облспоживспілкою, ми можемо запропонувати обмін земельними ділянками, навіть розглянемо варіант доплати. Ми робимо багато руху навколо Старого ринку. Так давайте окрім юридичних дій, робити ще й фактичні дії, і переводити їх в реальний формат», - зауважив народний обранець.

На це депутат Сергій Була сказав, що, мовляв, «під лежачий камінь вода не тече», і для того, щоб в кінцевому результаті отримати місце для парковок, потрібно використовувати усі засоби.

«Оскільки на земельній ділянці зареєстроване приміщення облспоживспілки, як форма власності, земельну ділянку, на якій знаходиться торговий павільйон, передадуть облспоживспілці. Решта землі – комунальна власність. Цей павільйон, на мою думку, треба викупити і знести взагалі. Облагородити його, окультурити неможливо. Це місце має стати частиною історико-культурного заповідника «Старе місто». Це мають бути сквери, рекреаційні зони, і все інше, напрацьоване нашим управлінням архітектури. Я не знаю, скільки років потрібно, щоб це втілити і побороти Облспоживспілку, але це можливо», - резюмував Ігор Поліщук.

Таким чином, луцькі депутати проголосували «за» припинення договору оренди з волинською Облспоживспілкою, поклавши початок процесу перенесення Центрального ринку з історичної частини міста.

Згодом радник міського голови Ігор Поліщук на свої сторінці у Фейсбуці наголосив, що на звільненому місці не зводитимуть багатоповерхівок та торгових центрів.

«Для ботів облспоживспілки, які заявляють про будівництво на цьому місці багатоповерхівок та нових торгових центрів запевняю, що наша команда має бачення виключно щодо облаштування там креативної рекреаційної зони з скверами, прогулянковими зонами, місцями відпочинку та як адекватне доповнення до перлини міста - Луцького замку та Старого міста».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Лучанин Показати IP 5 Вересня 2019 12:28
Як гарно ми навчилися все руйнувати і жоден не навчився будувати, принамні щось краще ніж було. Я корінний лучанин і знаю що ринок там був завжди, біля замка, як і інші ринки завжди були біля замків - це історія. Ви можете битися з Облспоживспілкою скільки вам завгодно, проте ви зазіхнули своїм переносом на мешканців міста, на більшу частину мешканців, які користуються цим ринком все своє життя. Замінити ринок супермаркетом неможливо - це абсолютно різні речі, ринок це теж певна культура, чи безкультурність свого роду, але він був з діда-прадіда і мусить існувати. Інше діло що там треба зробити порядок, облагородити, не так як ЦУМ що туди заходити вже не хочеться, а нормально - відмити, пофарбувати, замінити прилавки, але залишити на своїх місцях без перестановок, облагородити територію і навчити врешті решт продавців прибирати свої місця і давати зауваження покупцям за те що смітять, використовуйте для цього свою муніципальну поліцію, нехай дійсно щось хороше роблять, а не бабок ганяють, які якраз таки культурно все продають.
Андрiй до Лучанин Показати IP 6 Вересня 2019 21:41
можно сделать на подобие музея под открытым небом : https://www.glentleiten.de
ААА Показати IP 5 Вересня 2019 13:43
Ласий кусочок в руках бізнесмена...а маси що крищать перенести - тел*та!
Міська зрада Показати IP 5 Вересня 2019 13:55
Приберуть один ринок збудують великий торговий центр, потім приберуть Варшавський ринок зроблять гіпермаркет. Згадаєте. Освіта на Волі тому приклад.
Юрій до Міська зрада Показати IP 10 Вересня 2019 12:02
Ну і СУПЕР!!! У жодній цивілізованій країні немає таких стихійних точок (збіговиськ) продажів, де панує повна атисанітарія та безконтрольність.
Історія Показати IP 5 Вересня 2019 14:18
Абсолютно підтримую рішення.
нострадамус Показати IP 5 Вересня 2019 14:56
бракує розуму в історчному центрі зробити стилізований під сереньовіччя ринок з можливістю продажу сувенірів в частині, прилягаючій до замку та цивілізовано облаштовними торгівельними місцями для продажу усіх інших товарів, що купляють жителі центральної частини міста, прилягаючих мікрорайонів та навіть навколішніх сіл, створити нормальні умови для продажу продукції селян, а не так, яка зараз просто на асфвльті. простіше всього все зруйнувати та зробити автостоянку. затрати мінімльні. а доходи дуже перспективні з точки зору рентабельності проекту.
Олександр Показати IP 5 Вересня 2019 15:39
Це не Ринок,а смітник в центрі міста.Правильне рішення.Я за,щоб такого в місті не було.
ннн до Олександр Показати IP 6 Вересня 2019 14:52
смітник треба регулярно прибирати а не закривати
Алекс 666 Показати IP 5 Вересня 2019 17:50
Запитайте в громадськості, Тай крапка...більшість за чи проти
Алла Показати IP 5 Вересня 2019 18:00
Продаж домашніх продуктів повинен бути це однозначно. Але не на землі посеред автостоянки між рухаючими авто які викидають нафтопродукти з глушників. Навіть ті самі виробники, виробники наголошую, а не перекупи, не мають охоти їхати на ринок зі своєю продукцією, тому, що не має нормально облаштованих місць. Луцьк місто маленьке, ринок можна перенести в любу точку, звісно зручніше в передмісті, де свобідно можуть під'їхати і продавці і покупці на авто.
Вася Показати IP 5 Вересня 2019 19:29
До Лучанина,а не стидно перед іноземцями які приїзджають в історичну частину міста за цей бидлам,за сміття,за сморід. В що перетворився парк біля ринку в туалет? На ДПЗ ринок пустує,так ніхто з базарників туди переїзджати не хоче,бо місця наторговані. На..ен з міста той ринок,а місце окультурити щоб людям не було стидно в очі дивитись
Лучанин до Вася Показати IP 5 Вересня 2019 21:17
Шановний, ви до школи ходили, чиати вмієте, а розуміти? Чи "чукча не читатель, чукча - писатель!" Де в мене написано що я за "бидлам,за сміття,за сморід"? Звідки ви це взяли? А на іноземців мені н*(р*ти. Для початку треба навчитися себе поважати, а потім може і не захочеться іншим щось лиз*... облагорожувати.
Наталі до Вася Показати IP 6 Вересня 2019 17:12
Вася, щоб щось писати - треба точно знати. "На ДПЗ" на ринку всі до одного місця продані. Підприємці тільки чекають запустку цього ринку щоб працювати. Платять оренду щомісяця уже кілька років. Але нащо його запускати? Гроші косанули за магазини і хай так стоїть. А от людям з Центрального ринку там місця вже немає, треба шукати нове місце для них. Та хто його буде шукати? Їх хочуть просто вигнати з ринку та й по всьому. Куди підуть - їх справа, нікого не цікавить. Але то треба цікавитися щоб знати.
Незалежний Показати IP 5 Вересня 2019 20:50
Воно звісно що хочеться дійсно щоб була культурна спадщина, як сказав депутат "зроблять доповнення до перлини замку", але й на ринку працюють люди які як то кажуть "і женились, і дітей народили, і внуків дочекались"... І зараз їх порозганяти.... Навряд чи хтось буде їхати на ДПЗ..
Петро до Незалежний Показати IP 5 Вересня 2019 23:56
Якщо усі сільські маршрутки зробити кінцеву зупинку ас2, а не старий ринок, то самі продавці по перебігають на "новий ринок"
Петро до Незалежний Показати IP 6 Вересня 2019 00:07
Потрібно не продавців переселяти,а покупців направити на гпз. Наприклад зробити маршрутку безкоштовну як в епіцентрі. Безкоштовні місця для продажу бабусям із сіл. Не думаю якщо маршрутка з села бабусі буде їхати до місця де все облаштовано та безкоштовне місце для продажу, та покупців хватає, вона захоче пересідати і їхати на центральний чи варшавський. І т п....
Вася до Незалежний Показати IP 6 Вересня 2019 03:37
І що як вони життя проторчали на базарі, тепер нехай внуки там сто років стоять?
Лучанин до Вася Показати IP 6 Вересня 2019 16:53
Вася це діагноз
??? Дзеркало Показати IP 5 Вересня 2019 20:52
Вася обійди навколо замку і подивись які там хащі я не думаю що владі міській навести лад мішає ринок.
Бе Показати IP 5 Вересня 2019 22:28
Схил навколо замку заріс Лободою! На вулиці Замковій починає вилітати недавно покладена бруківка. Виявляється то навіть і не бруківка а так квадратики товщиною до 40 мм. яким підходить назва ПЛИТКА. Бабло розпиляли, якість неяка. Ніяка потвора ті прогалини не збирається підремонтувати. Після зими вилетить ще більше. І хто такий розумний додумався тротуари закласти бруківкою як і дорожнє полотно. Щось подібне буде як доберуться до ринку. До уваги реформаторів, замок був оточений водою і зі сторони ринка тікла річка Глушець, коли організовували ринок там було вже болото яке успішно засипали землею.
ббс Показати IP 6 Вересня 2019 14:51
в центрі немає альтернативи ринку єдине сільпо в цумі в обід і ввечері величезні черги не тільки до каси але й до ваги де важать овочі. треба реконструювати старий ринок та наповнити його сучасною інфраструктурою. і усім буде добре.
Джек до ббс Показати IP 6 Вересня 2019 20:45
А парковку там теж реконструювати треба?Краще хай там буде гарний торговий центр з нормальною парковкою ніж цей ужатник грязний
Анонім до Джек Показати IP 6 Вересня 2019 23:14
Протверезій,помийся,а тоді вже пиши,краще в себе під домом зроби торговий центр

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus