USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З-під стін замку – на ДПЗ: петиція за перенесення Старого ринку

16 Листопада 2015 14:48
У Луцьку збирають підписи за перенесення Старого ринку від стін Луцького замку на ДПЗ. Про це йдеться у петиції на сайті Єдиної системи місцевих петицій, - інформує ВолиньPost.

«Новий ринок на вулиці Боженка (район ДПЗ) має величезну територію, стоянку, зроблені торгівельні ряди, туди так само їздять і тролейбуси і маршрутки! Тому "свинарник" під назвою Старий ринок з постійними заторами автотранспорту і сміттям під стінами Луцького замку потрібно перенести туди, на спеціально підготовлений для такої торгівлі ринок! Тим більше, що більшість підприємців Старого ринку мають там побудовані торгові точки готові для торгівлі!», - йдеться у петиції, яку подав
Вадим Хотимчук. Станом на 16 листопада петицію підписали 23 особи з 300 необхідних.

З приводу перенесення «Центрального ринку» говорили неодноразово, а його існування називали «більмом на оці».

Зауважимо, петиція за те, щоб прибрати Старий ринок з-під стін Луцького замку, за станом на 16 листопада вже набрала 386 осіб з 300 необхідних.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 42
спасі і сохрані Показати IP 16 Листопада 2015 15:08
давайте називати речі своїми іменами.то приватний ринок.перенести значить купляти бляшанки воони мають від 5 до 10 тис.баксів..чи як зай.. скоче власнику а потім платит так само..давайте знесем всі хрущовки-зайдіть на район вокзалу іподивіться що там і як там..отже зносим всі хрущовки-0чорнухі будують ви купуєте..всьо красіве такє..а ми ж купляли їх..нам гасудароство за труд давало..рєбята ці люди тоже купували в горгутів..і горгути їх дальше доять а ви або на горгутів іграєте( щоб спасітєль Микола з горгутом вєчно тими тисячами людей керували і доїли) або просто тупенькі ,з якимись дурнуватими амбіціями..хочете переноса-ділянку в місті-кожному тіж квадрати..договір на років десять з зрозумілими фіксованими тарифами.комунальний ринок.і перенос-без вкладів рпрямих чи косвєнних підприємців.з гарантією лучанам що там не буде нового торгового центру башкалєнка нового чи старого..а так як зараз то стара тєма..не буде Миколи..не буде горгута не буде ринків бо алігархі на нас давно дивляться..хто горгут і Микола і що зараз опускається по правилах жанра..псіхоз крепчає..ті люди вже давно забулись що вони підприємці..не вони ходять на роботу до горгута..прохідної нема..платять йому фактично за воздух..доплачують десяткі тисяч коли скаже..взагалі той сайт петицій то чергова гібридизація граждан-вкідання слухів,страхів..створення кармільців та защитніків..половина громадян даже не догадується що можна зарегіструвати петицію про знос буратіна так як побукований незаконно та функціолнує як функціонує..що кооператор з готелем де зараз нічний клуб та тц приватьизований незаконно..банк не мав права виставляти комун(!) майно..воно не було затверджене для приваитизації і через цепочку посередників просто п..не..чому нема токої петиції?чому нема петиції що чиясь коза какає на чийсь паркан?хай голова розгляне!то першочергове тоже!а те що горгут та Микола 4 лімона в місяць чистими мінімум лише з двох ринків то таке..вони ж секретарі камсамола.начальнікі.що там зробиш..тут роботи рішити можуть.хай крадуть ми за них..куда ми подамось без горгута..назавод вже старі..а тут хоч якась стабільность.ну платим..ну доплачуєм.ну "реконструкції" раз в пятьорку..але без них алігархі сожруть..вони спасають нас..паліц.. враг наш.горгут Микола спасітєлі..
LuBart до спасі і сохрані Показати IP 17 Листопада 2015 08:53
От, ніби, й толкові речі говорить людина, але так вже якось неграмотно та "нечитабельно", що аж очі ріже...
Луцьк Показати IP 16 Листопада 2015 15:17
зробіть петицію...щоб залишити Старий Ринок на місці....ніхто на ДПЗ їздити не буде...всі поїдуть на" Варшавку"
дарк до Луцьк Показати IP 18 Листопада 2015 10:36
да, уже сделали http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/38
Я Показати IP 16 Листопада 2015 15:26
по якому праву так узагальнювати: "лучани за перенесення старого ринку"? Я теж в категорії лучани і при цьому категорично ПРОТИ!
лучанин Показати IP 16 Листопада 2015 15:40
Лучани ЗА ПЕРЕНЕСЕННЯ СТАРОГО РИНКУ!!!! І проти лише ті бариги які на роботу за 3 хв. пішки добираються!!! Не бути тому свинарнику в центрі міста!!!!! За заї*ли вже в бомжарні жити... Звикли ср*ти і їсти в одному місці то шуруйте на околицю де ваш сорід не буде чути!! У всьому світі такі свинарники виносять за місто.. а у нас в самісінькому центрі.. щей в старій його частині.. (((
Я до лучанин Показати IP 16 Листопада 2015 16:41
не барига, але я проти!, а ви не маєте права говорити від імені всіх лучан, говоріть за себе і майте повагу до людей і до тих хто працює на ринку також, бо якби не вони то всі були б змушені купувати те ж саме, тільки втрічі дорожче в так званих "бутиках" і торгових центрах, де тебе з ніг до голови оцінючими поглядами, на предмет товщини твого гаманця, оглядають продавці, і якщо вирішать, що ти не в тій "ціновій категорії", то поводяться доволі зверхньо, хоча і на ринках таке буває. Як вже набрило ваше жлобство, "малята".
місцева жителька до до Я Показати IP 16 Листопада 2015 23:35
Вже років 5 не відвідую ринку і згадую ті часи, як страшний сон: обтоптане взуття, задрипаний одяг (в дощову погоду), зіпсований настрій, куплені продукти не ті, що потрібно, а ті, що примусять купити (бо в разі зменшеної вартості на якийсь товар хоч на 50коп., ти не маєш права і доторкнутись до нього, що наважать - те й мусиш брати), про ціни, взагалі, мовчу, окрема тема (складається враження, що в наших селах і худоба золота і чорноземи з насінням "заморським", а що господарі, то і знавці, і знахарі, і, що головне, то, чи не через одного, всі з вищими освітами, одна інтелігенція). А прийди до супермаркету - інша картина: не подобається-не береш, а товарного вигляду продукт не має-візьми по ціні ІІ категорії; світло, тепло, зручно вибрати і зважити, скільки потрібно, як нема готівки, то й кредитка в пригоді. Двома руками за те, щоб ринок забрати з історичної пам"ятки міста/
Кот до лучанин Показати IP 16 Листопада 2015 16:45
Люто плюсую і підписуюсь під кожним словом ,цей срач в старому місті вже поперек горла.
Ностра до лучанин Показати IP 16 Листопада 2015 23:59
Ти не лучанин. Ти хамовитий поліщук - барига з Варшавки. Вам так і чешуться руки в очікуванні зносу старого ринку і подвоєння ваших прибутків.
Елена до лучанин Показати IP 17 Листопада 2015 08:25
Во всех городах центральные рынки в центре города,а не за городом.И расчитаны в основном на пенсионеров и малообеспеченных.Им все равно сколько вы заплатите за бутик,им нужно купить дешевле продукты,они считают каждую копейку.А,то что реконструкция рынка старого не производится и зачем мусор выносят к замку-это другой вопрос.
свг Показати IP 16 Листопада 2015 15:51
ринок прибирати потрібно однозначно. питання в іншому-хто прихватить цей шмат землі.
свій до свг Показати IP 16 Листопада 2015 16:41
як хто-той хто найбільше кричить! і так ясно.
віто до свг Показати IP 16 Листопада 2015 17:09
я так розумію, "прихватити" його в тебе не вистачить ні розуму, ні грошей. Та і бажання ти теж не маєш. Але стара совкова звичка дається взнаки. Яка різниця, хто ним володітиме?! Головне, щоб земля використовувалась на благо громади та відповідно до законів!
Анонім Показати IP 16 Листопада 2015 16:11
А р***лі підприемці і продавці з Старого ринку голосували за романюка, бо він ринок не збирався переносити. Що ,знов лоханулися?!
Кот до Анонім Показати IP 16 Листопада 2015 16:46
Цей ринок треба переносити в будь-якому випадку ,свинарник в центрі міста неможна залишати.
Лучанин Показати IP 16 Листопада 2015 16:53
Ви наладжуйте економіку і базар розбіжиться як і в Польщі. Коміки я що за капустиною буду їхати на ГПЗ. Взагалі це не базар а якась бомжарня і смітник
болить... Показати IP 16 Листопада 2015 17:01
перенести обов"язково - це не Старий ринок, а смітник, бруд, сморід, вічний бруд!
віто до болить... Показати IP 16 Листопада 2015 17:12
заходьте, реєструйтесь та підписуйте петицію
Лариса до болить... Показати IP 16 Листопада 2015 23:22
Забрати на ринок на гпз!!! То не ринок а бардак!!!
Ностра до Лариса Показати IP 17 Листопада 2015 00:01
А у вас на Варшавці чистота і порядок?
аноним до Ностра Показати IP 18 Листопада 2015 10:45
ну, говорят же каждый хвалит свое болото, вот и хвалят эту варшавку, где на светофоре могут ошметке полететь по самый сатурн
? Показати IP 16 Листопада 2015 17:28
Куди зайти?
там до ? Показати IP 17 Листопада 2015 00:13
Іовенко та горгут сісадміни на сайті петіцій..вабщє петя придумав кльво з тими петіціями..на дурачка вкідати..очковтіратєлі
Саша Показати IP 16 Листопада 2015 17:38
є і третій варіант привести ринок в порядок щоб він гармонічно вписувався в старе місто... зробити весь як наприклад ювант, в два поверхи)) і робочі місця збережуться і ще й нові зявляться!!
Ну да до Саша Показати IP 16 Листопада 2015 18:02
а де ж тоді буде черговий універмаг, чи порт сіті, чи гранд волинь, чи карабас,(або й взагалі хтось побудує собі приватний маєток за триметровим глухим парканом, а ви "лучани" будете ходити довкола й лише мекати)тож під подібний черговий "грандіозно-геніально-європейський проект" уже давно намітили той шматок землі, а ринок стоїть поперек горла, тому й мови нема що б привести його в порядок, нікому це не треба, от просто пече в п"яту точку, щоб перенести. Заладили "свинарник, свинарник, свинарник", та біля кожних сміттєвих контейнерів в місті, і в центрі, і на периферії, і навіть в елітних місцях - свинарник, сморід пройти не можна, влітку, хоч проивогаз одягай - ніЧО, не вмерли ще? цього не чуємо, не бачимо?
ти до Саша Показати IP 17 Листопада 2015 00:10
Голєр?
свг до віто Показати IP 16 Листопада 2015 17:45
ти правельно говориш -на благо громади-.але чи впевнений ти що так буде.потрібно землю віддавати під конкретний проект який має бути узгоджений з громадоюі обовязково з гарантією без права зміни. а то давали землю під студгуртожиток а будують елітний комплекс.
ххх Показати IP 16 Листопада 2015 19:54
ще гадючник від Салюта на ГПЗ заберіть заодно.
а ще краще Показати IP 16 Листопада 2015 20:34
в круппу в аеропорт
Толік Показати IP 16 Листопада 2015 21:49
Потрібно ринок розширити за рахунок замку. Нафіг нам потрібна ця рухлядь. А так людям немає де помідорів купити з лахами. Ну щоб вже всім ясно стало, що в Луцьку живе бидло.
Волинянин Показати IP 17 Листопада 2015 01:14
Нашій владі ,в тому числі і місцевій, не потрібно прислухатися до думки громадян , які не мають чим думати. На жаль таких багато. Це є проблема нашого суспільства. Тому в розвитку нашої держави такі не втішні результати. Безголові "розумуни" дискутують відносно НАТО, канонічності нашої церкви, європейського вибору. Вони не ходять на вибори, тим самим проводять до влади різного роду "януковичів", впевнені в тому, що люди, які чогось досягнули матеріального обов'язково злодії, хоча самі нероби, а в школі вчились на "двійки". Тепер ще про ринок, за який соромно перед гостями нашого міста. Нічого не сталось, коли прибрали стихійний ринок з вулиці Грушевського (навпроти обласної лікарні). Вони проти розбудови нашого міста, бо в кожній забудові бачать зло. Вони самі нічого не вміють або не хочуть робити. Зате вимагають від влади, Президента зробити неможливе впродовж року. Засоби масової інформації повинні формувати прогресивну думку, а не розхитувати ситуацію таким "плюралізмом" думок безголових писак. Ринок в такому вигляді не може бути в історичному центрі нашого Луцька. В багатьох випадках реалізатори спиваються. В таких умовах не може бути мови про якість обслуговування клієнтів. Можливо лишити критий ринок, але навести порядок (як у Києві Бесарабський). Все інше треба прибрати .
Оксана Показати IP 17 Листопада 2015 09:04
Я проти переносу ринку. Але до порядку його треба привести.Щоб туристи і у Замку побували і чогось смачненького придбали.
12-34 Показати IP 17 Листопада 2015 09:10
Пора цей совок перенести на ДПЗ однозначно. По замках Львівщини десятки туристичних автобусів стоять, по Львові тисячі туристів, у нас це дуже кволо, хоча замок гарніший, тому слід туристичну інфраструктуру розбудовувати, поляки поїдуть, литовці і т.д. Натомість, підприємцям на ринку ДПЗ землю здати за 1 грн. хоча б на 5 років. Треба шукати компроміс!
Ностра до 12-34 Показати IP 17 Листопада 2015 20:16
Львів за населенням лише в 3 рази більший за Луцьк, але там справді є що показати туристам. Луцьку такого й не снилося. 50 музеїв, 100 храмів, 50 фестивалів щороку, 8000 готельних місць, аеропорт, десяток парків, десяток галерей, театри (Оперний у тому числі), личаківське меморіальне кладовище-музей, палац Потоцьких, Високий замок. Там проводяться тижні моди і кіно, три джазових фестивалі, дитячий книжковий фестиваль. Деякі фестивалі збирають 20 тисяч гостей! "Ніч у Львові" - час проведення 50 екскурсій! На тижні моди до львова приїздили В'ячеслав Зайцев, Кензо Такада, Жан-Поль Готьє, Дональд Потар... Що ми збираємося в Луцьку показувати? Стидоття! А людей розігнати з ринку - це у нас раз-два. У Львові 219 великих підприємств - по суті три великі підприємства на 10000 населення! В Луцьку я ледь нарахувала 35-36 не таких вже й великих підприємств, разом з усіма пекарнями і макаронними фабриками... То це розумно людей випирати в місто, яке не може їхнім рукам нічого запропонувати?
аноним Показати IP 18 Листопада 2015 11:02
Ну, перенесут и, что с того???? Те, кто орал так за перенос потом будут орать, чтобы убрали то, что там будет мало ли, что говорят для фестивалей и ярмарков, а уже уши развесили, что там будет такое... угу, как же лапшу сбросьте там построят какой-то дом, и будет та же самая мусорка вокруг вашего замку, или же ресторан с банками и аптеками, которых и так на каждом шагу в луцке никогда ничего хорошего не могут построить, только всякое г**** один аптеки, банки и рестораны, и все вот орали, что хотели были построить на одной улице кое-чего, все уши развесили, в итоге оказалось, что соврали незаконное построение в луцке туристов нет, потому, что, а что тут смотреть один замок, ну и кладбище.... кстати может быть ещё какой упырь создаст петицию на перенесение кладбище, мало ли каких больных на голову развелось одному упырю рынок, другому остановка
Смішно... Показати IP 19 Листопада 2015 20:10
А давайте, напишимо петицію, щоб 2 ринки з'єднали в 1і перевезли за місто))) і всі будуть щасливі, бо не буде конкуренціі між ринками)))) А на місці варшавки якийсь торговий центр хай збудують, бо шось іх там маленько))))
Byrn Показати IP 20 Листопада 2015 13:44
Руки вам мало повідривати, Лучани!!! Старий Ринок, існував в Луцьку з покін віків як європейське торжище. Ніяких перенесень історичного об'єкту!!! "Майдан Ринок - виник в епоху пізнього середньовіччя, значно розвинувся після надання місту Магдебурзького права. Він був основним економічним плацдармом міського суспільства Луцька та відігравав значення соціально-політичного ядра міста — тут знаходилися органи міського управління, відбувалися громадські та інші зібрання. Тут відбувалися торги з багатьма містами Європи та Сходу. Поряд із Ринком були найпрестижніші та найбагатші райони міста. Майдан неодноразово потерпав від пожеж. В середині XVIII століття ситуація змінилася. Згоріла ратуша і Ринок почав забудовуватися; майдан усе більше втрачав своє колишнє значення ядра магдебурзького міста. Перед Другою світовою тут ще відбувалися торги, після чого майдан припинив своє економічне існування".
Наталія Показати IP 20 Листопада 2015 19:45
Я категорично проти перенесення старого ринку.!!! Люди схаменіться, ринок знесуть і побудують торговий центр.І що ви зміните, поміняєте шило на мило???? Знищите історію міста і тисячі робочих місць! Ринок хороший і доїзд зручний, згідна з тим щоб зробити реконструкцію, навести порядок на ньому.
Катерина Показати IP 20 Листопада 2015 20:47
Ринкові існувати- це історія міста. Ми ПРОТИ перенесеня ринку.
Тома Показати IP 22 Листопада 2015 18:22
Да знести тои бардак.
Лучанка Показати IP 27 Листопада 2015 00:29
Бардак і смітник робимо ми самі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus