USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцька вчителька розкритикувала рівень телеуроків у рамках дистанційного навчання

7 Квітня 2020 21:53
Вчителька англійської мови Луцької гімназії №4 імені Модеста Левицького Тетяна Слєпченко розкритикувала рівень загальнонаціонального освітнього телевізійного проєкту, у межах якого найкращі педагоги України проводять відеоуроки з різних предметів шкільної програми для 5-11 класів.

Лучанка розповіла, що більшу частину уроку англійської мови вчитель говорить українською, а підібраний матеріал не відповідає темі заняття.

Про це вона написала у фейсбуці:

«ВЧИТЕЛЬСЬКЕ...

Налаштувалася дивитися від сьогодні онлайн уроки, які так помпезно рекламували. За сприяння Президента і Комітету ВР з питань освіти і науки, не хухри-мухри!

Хотіла повчитися чомусь новому в найкращих вчителів України, подивитися на нові ідеї реалізації комунікативного підходу...Подивилася 5 і 9 клас, на більше мене не вистачило.

1. Більшість уроку вчитель говорить УКРАЇНСЬКОЮ! Ви серйозно?)

2. Підбір матеріалу з серії "три, пухнастий, кілоджоуль". До чого прийменники місця до висловлення вподобань на уроці 5 класу, а прикметники для опису характеру до "повторення часів" в 9 я так і не зрозуміла. Відсутня будь-яка логіка. БУДЬ-ЯКА! Методична будова уроку там само...

3. Комунікативний підхід, про який вчителям проїли по дві дірки в головах...Тут просто нічого сказати.

4. Рівень. Хлопці та дівчата з МОН, після ТАКИХ загальнонаціональних уроків ви не маєте ЖОДНОГО морального права давати дітям на ДПА і ЗНО ті завдання, які ви даєте!!! За вашою логікою завдання мають бути типу "знайдіть правильний переклад слова "patient" і не більше!

Проте, в усьому є позитивні сторони. Я страшенно горда за своїх колег, бо наші уроки інші. Від слова ЗОВСІМ. Наші учні вчаться не так. Тому і розумахи, і СПІЛКУЮТЬСЯ, і ЗНАЮТЬ.

Навіть БЕЗ підтримки Президента і Комітету з питань освіти і науки ВР)».
Зауважимо, 7 квітня вчительку математики, яка вела урок п'ятикласникам в рамках проекту «Всеукраїнська школа онлайн», спіймали на безглуздій помилці в простій операції віднімання.

Згідно фрагменту відеоуроку, який виклали в мережі, викладач допустила помилку в операції «30,2 - 2,2», і замість очевидної відповіді «28» написала на дошці «18». Причиною помилки, ймовірно, стала звичайна неуважність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Таке Показати IP 7 Квітня 2020 22:28
А який при****к придумав вчителям писати плани роботи в умовах карантина? Вчителі по вайберу, через пошту, інші канали зв'язку передають дітям завдання, потім клято цілий день та до пізньої ночі, в вихідні перевіряють те що діти їм надіслали. З звичайним навчанням це навіть не порівняти - за таке їм треба потрійну зарплату платити, так ще й напиши що ти плануєш дати завтра. А звідки ті вчителі знають що буде завтра? Та в таких умовах не тільки коронавірус переб'є всіх вчителів та дітей. Може управління піде в відпустку щоб не заважати вчителям одночасно вчитися працювати в нових умовах і виконувати свою роботу. Батьки вже вчителів в вайбері блокувати почали, а тим чиновникам ще мало. А слабо самим хоч щось зробити? Це я написав думки вчителів які бояться відкрити рота щоб поставити на місце зажерлих чиновників. Відносно телеуроків: подивився в дитини історію, де окрім політики як перебити москалів нічого не було і математику, де вчитель не міг вимовити жодного слова, я вже мовчу про терміни. Ви хочете щоб після цього я змушував дітей це дивится? Краще вже бути безграмотним, ніж заповнити мозок цим брудом і остаточно пожиттєво втратити інтерес до навчання. Невже таке реально комусь подобається?
Всезнайко до Таке Показати IP 7 Квітня 2020 22:59
Напевно, Зєня придумала писати плани роботи...
1 до Таке Показати IP 7 Квітня 2020 23:44
До вчительки англійської мови і Таке--- .....то покажи як треба, зроби серію уроків, розмісти в загальному доступі, а то писати (має бути інше слово) какі-беки всі вміють...... Вашим дітям показують ті уроки щоб їх хоть на годину з смартфонів/ноутбуків/вайберів з вчителями-предметниками "вийняти" ПС. Сам вчитель.
хімік до Таке Показати IP 8 Квітня 2020 12:11
рівень викладання хімії у тих уроках - 4-5 балів по 12-бальній шкалі. викладачі несуть таку ахінею, що на вуха не налазить. методично уроки нижче плінтуса. навіть на спеціаліста не тягнуть.
Лучани Показати IP 8 Квітня 2020 01:20
Люблять покритикувати, хоча своїх помилок не бачать
Влад Показати IP 8 Квітня 2020 08:53
Розумахи? Коли ці розумахи ходять по місту і чуєш їх "культурний" рівень, виникає сумнів щодо їх рівня навчання та виховання.
а Показати IP 8 Квітня 2020 09:19
за гроші вивчились і за гроші влаштувались на роботу . а те що в голові нема нічого . то головне шо шелестить там де треба.. підтримую автора. є такі вчителі учні яких запхають за пояс. по їхньому ж предмету.
у Показати IP 8 Квітня 2020 11:05
у знайомої дочка ходила на репетиторство з математики. то репетир з помилками давав відповіді . а коли дівчинка сказала що отут не вірно. то та розкричалась що ти мене ще перевіряєш? ос такі є вчителі.а дитина розумна була, а як не дуже вчиться то звичайно не побачить тієї помилки. а по ТВ мають кращі з кращих на всю країну розказувати та пояснювати.
Ого до у Показати IP 8 Квітня 2020 11:58
Якщо така розумна дочка, то чому ходить до репетитора?
ан до Ого Показати IP 9 Квітня 2020 09:30
щоб здати ЗНО і щоб поступити . тому і підтягує. а якщо вчителька береться за репетиторство то має відповідати. тим вимогам які потребують завдання на ЗНО .
Олена Показати IP 8 Квітня 2020 11:21
Передивилася урок для 5 класу. Хороша адекватна вчителька. Урок орієнтований на середній рівень учнів. Якщо ваші діти всі геть чисто розумахи, то будь ласка, говоріть лише англійською на уроці. Чесно. Аж захотілося побувати у вас на уроці. Які ж дива ви там творите???
Голос раціональності Показати IP 8 Квітня 2020 13:26
1. "То покажи, як треба". Це не конструктивно. Не подобаються дії президента - мовчи, або плкажи, як треба. Лікар призначив неправильне лікування - або страждай мовчки, або покажи як треба. ВІдчуваєте проблему з логікою? Сумно, що Ви настільки обмежені. А ще сумніше, що Ви педагог. 2. "Люблять покритикувати, хоча своїх помилок не бачать". Чому помилка одного педагога на телебаченні і зауваження про це від іншого, роблять цього іншого тим, хто робить помилки? Де логіка? Чи написали коментар, аби написати? 3. Розумахи - ходять по місту і чуєш "їх культурний" рівень. Школа виховувати не повинна - це завдання родини. Бидлом можна бути й спілкуючись англійською мовою. Ваш коментар ніяк не корелює з рівнем навчання ні в школі, ні в випадку окремого педагога. Перед тим, як висловлювати думку - ввімкніть мізки
Батько Показати IP 8 Квітня 2020 13:30
Судячи з рівня навчання, треба прослідкувати за навчанням іноземної мови свого сина. Дякую, пані Тетяно, що звернули на це увагу.
tai333 Показати IP 9 Квітня 2020 16:11
Как можно выпускать в эфир передачи, которые не проверены специалистами? Наймите их за деньги, ведь на слайды бывшему премьеру не пожалели более 80 тыс.грн. Разумеется, в штате министерства таких специалистов нет. Их на недельных курсах в санаториях не готовят.
Я Показати IP 9 Квітня 2020 16:56
Для любителів покричати "усі ми люди, усі ми помиляємося". Похресник прийшов зі школи в сльозах. Він відмінювам ім'я Аня (саме Аня, а не Анна). Учителька вліпила погану оцінку. Бо ім'я Аня відміняється так: Аня-(кого?) Анні, ким? - Аннію. Аннію!!!! І це рівень викладання? Маю чимало знайомих учителів-філологів. 70% із них не виділяє звертання комою у фейсбучних та інстаграмних дописах. Якщо це не повна деградація і крах системи освіти, то я вже й не знаю....
Світлана Показати IP 9 Квітня 2020 19:28
Я як вчитель, як мати двох дітей, дуже дякую команді президента і всім організаторам, за таку можливість перегляду нормальних уроків, вчителів які дуже старанно підходять до своєї справи, це відчувається і можна побачити з подачи презентацій, відео, повірте як вчителю, все це вкупі, підготувати за вечір не так вже просто і на всю страну презентувати.
Бабуся Показати IP 9 Квітня 2020 21:31
Вчора я прослухала уроки алгебри та хімії для 8 класу. І знаєте, шановні, я дуже задоволена викладачами цих дисциплін. Всі роз'яснення було викладено доступно. І я все зрозуміла, хоч таку програму вивчала 50 років тому. Внук - восьмикласник сказав, що було все зрозуміло, а їхні вчителі не так пояснюють. В наших загальноносвітніх школах потрібно орієнтуватися вчителю на середнього учня, Заслуга вчителя не витягнути пару відмінників, а навчити всіх дітей. До слова, коли ходила до школи моя дочка, то були такі вчителі, що зовсім не поснювали .
Неполтавка Показати IP 10 Квітня 2020 17:20
Прикро читати таке критиканство. Умієте краще - уперед, на барикади!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus