USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі депутати просять уряд дозволити використовувати «гуманітарні» автобуси на пасажирських маршрутах

23 Червня 2022 12:00
Депутати Луцької міської ради звертатимуться до уряду із проханням внести зміни до Кримінального кодексу України щодо використання транспортних засобів, отриманих у якості гуманітарної допомоги, на пасажирських маршрутах.

Про це стало відомо під час засідання 32-ї сесії Луцької міської ради 23 червня.

Як поінформував депутат Михайло Наход, низка міст отримали гуманітарну допомогу від іноземних міст-побратимів пасажирськими автобусами.

«Було б доцільно, аби Голова Верховної Ради та Прем’єр-міністр внесли зміни до ККУ з метою отримання гуманітарної допомоги у вигляді транспортних засобів, призначених для перевезення пасажирів і використання їх в містах на пасажирських маршрутах. Це значно зменшить фінансове навантаження на мешканців», – зазначив обранець громади.

Зазначимо, що у межах гуманітарної ініціативи Луцькій міській територіальній громаді передали з міста Каунас (Республіка Литва) 6 вживаних низькопідлогових пасажирських автобусів, для використання на пасажирських маршрутах міста, а також виконання інших функцій.

Читати ще: Луцьк отримав від литовського міста шість автобусів, які завантажені гуманітарною допомогою

Зі слів Луцького міського голови Ігоря Поліщука, транспортні засоби передали громаді без вказаного цільового призначення.

Однак, відповідно до статті 2012 ККУ, використання зазначених автобусів на пасажирських маршрутах міста та справляння збору за оплату проїзду є кримінальним правопорушенням.

«Ми, депутати Луцької міської ради, діючи в інтересах територіальної громади, закликаємо ініціювати внесення змін до статті 2012 Кримінального кодексу України, внаслідок чого стане можливим використання органами місцевого самоврядування пасажирських транспортних засобів, отриманих в якості гуманітарної допомоги, на пасажирських маршрутах, в тому числі зі справлянням збору за оплату проїзду», – йдеться у зверненні.

Ігор Поліщук зазначив, що відповідне звернення напрацювали спільно з департаментом економічної політики.

«Мова не про те, щоб зняти обмеження на використання гуманітарної допомоги, йдеться лише про транспортні засоби, які передаються для міст-партнерів, постраждалих від військової агресії росії», – наголосив мер.

У результаті луцькі обранці громади проект рішення підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
007 Показати IP 23 Червня 2022 21:24
Мабуть ще мало
КЛВ Показати IP 24 Червня 2022 13:24
Більше тролейбусів треба пустити на маршрути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus