USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцькі рятувальники отримали аварійно-рятувальний автомобіль Mercedes від німецького міста. Фото

10 Серпня 2022 12:19
Рятувальники обласного центру Волині за сприяння Луцької міської ради отримали від німецького міста Швайнфурт аварійно-рятувальний автомобіль Mercedes-Benz, укомплектований спеціальними інструментами та обладнанням. Цей автомобіль відрізняється від звичайного пожежного авто, яке має цистерну для води, адже його призначення – допомога у ліквідації надзвичайних ситуацій, зокрема наслідків ДТП та стихійних лих.

Автомобіль передали рятувальникам для першого державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Волинській області.
Луцький міський голова Ігор Поліщук розповів, що з містом Швайнфурт Луцьк планує мати партнерські відносини. Ще до офіційного їх оформлення обласний центр Волині отримав у подарунок аварійно-рятувальний автомобіль. Міський голова подякував рятувальникам за їхню ризиковану та непросту роботу, яку українці ще більше цінують в умовах війни.

«Щоб у вас було краще матеріально-технічне забезпечення, більше можливостей для роботи, ми хочемо передати вам цей автомобіль, який отримали від німецького міста Швайнфурт. Дай Боже, щоб цей автомобіль якомога менше виїжджав на виклики. Але якщо такі ситуації траплятимуться, то у вас під рукою буде хороша техніка, якою можна буде працювати», – зазначив Ігор Поліщук.
Відзначимо, що співпрацю з містом Швайнфурт допоміг налагодити директор компанії SKF Богдан Волчок, зокрема вирішив питання доставки авто до Луцька.


Отримував аварійно-рятувальний автомобіль заступник начальника першого державного пожежно-рятувального загону Руслан Безека, який розповів, що автомобіль відрізняється від класичної пожежної автоцистерни тим, що в ньому відсутній запас води та насос.

Він має інший функціонал – доставка особового складу та спеціалізованого рятувального обладнання по дорогах будь-якої категорії складності до місць надзвичайних ситуацій. За допомогою отриманого авто можна ліквідовувати аварії під час повені, завалів, а також наслідки буревіїв.
Завдяки наявним в автомобілі спеціалізованим мотопомпам рятувальники здатні ліквідовувати аварії з витоком хімічно небезпечних речовин, палива, мастильних матеріалів та олійних продуктів. До спорядження автомобіля також входить гумовий човен та шанцевий інструмент для надання технічної допомоги різного роду.

Окрім того, авто обладнане генераторами для освітлення місць подій, а також генератором для потужного зварювального обладнання та інших електрифікованих інструментів.
Ігор Поліщук висловив сподівання, що це лише перший отриманий автомобіль, адже наразі міська рада проводить роботу з багатьма містами, зокрема у США. Вони висловлюють бажання взяти на навчання з підвищення кваліфікації волинських рятувальників.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Серпня 2022 16:00
виглядає як жлобство. ну реально! новий придбати орієнтація не дозволяє?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus