USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі школярі створили картини з відходів

11 Травня 2018 18:24
У Луцьку школярі створили картини з використаних поліетилену, пластмаси та паперу. Про це йдеться у сюжеті 5 каналу.

Побутові відходи діти перетворюють у витвори мистецтва.

На картинах зображені звірі, птахи, будівлі та казкові герої. Кожна робота ексклюзивна, яку створили з того, що зазвичай викидають на смітник.

Основою кожної картини слугують звичайні лотки з-під яєць. Діти їх подрібнюють, заливають водою й перетовчують.

Далі усе залежить від фантазії юних авторів. Ретельно підбираючи складові, діти два місяці працювали над своїми роботами.

«Свого хамелеона я робила з дитячих пластикових іграшок, язика і хвоста я зробила з дюбелів. А ці квіти – зробила із залишків від жалюзів», – розповіла школярка Вікторія.

Юні майстри запевняють, що у мистецтві можна застосувати будь-які матеріали: з непотрібної металевої стружки, до прикладу, можна зробити їжака.

«Є люди, яким байдуже, чи буде їхня країна чистою, чи ні. Вони розкидають, наприклад, пляшки просто по вулиці. Ідуть і кинуть папірець. І ми вирішили зробити картини з папірців, які розкидають», – пояснила школярка Юлія.

Школяр Максим свій незвичний колаж пральної машинки створив для бабусі.

«Я подумав, що їй сподобається пральна машинка і от чекаю її дня народження, щоб їй подарувати», – розповів хлопчик.

Підтримали ініціативу дітей і їхні батьки.

«Ми докладали зусиль. І я, мама, і бабуся – всі, хто міг, застосовували свої можливості. Але було цікаво і важко. Це настільки високий рівень діти показали, настільки цікаво вони подали цю тему», – зауважила мати Максима Марина.

Організатори проекту впевнені, що екологічну культуру треба прищеплювати з дитячого віку.

«На два місяці студія перетворилася на сміттєпереробний завод, діти відчули себе працівниками цього заводу, зносили величезні стоси сміття на студію і з нього творили прекрасне», – розповіла автор проекту Алла Жупанюк.
Зазначимо, нещодавно луцькі чиновники звернулися до державних, щоб на законодавчому рівні обмежити використання поліетиленових пакетів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дід Василь Показати IP 13 Травня 2018 20:40
Співчуваю бідним дітям, дожилися. Ще є такий талановитий світовий скульптор погугліть - Михаил Боппосов треба у його вчитися волинянам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus