USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Луцькі школярі змагалися за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ»

24 Березня 2018 16:44
Перший етап Західноукраїнської ліги за програмою «Дитяча легка атлетика ІААФ» відбувся в Івано-Франківську. Це пілотний проект Федерації легкої атлетики України, який найближчим часом може поширитися на всю країну.

В Івано-Франківську змагалось 6 команд, це учні 4-5 класів з Ужгорода, Хмельницького, Луцька, Тернополя та дві команди з Івано-Франківська.

Команди у складі 5 хлопчиків та 5 дівчат демонстрували свої здібності у наступних випробуваннях: біг з елементами бар'єрів, метання спису, оббігання стійок, біг «драбинка», багатоскоки з місця, стрибки «хрестик», а також комплексна естафета «формула-1».

За підсумками випробувань перемогу здобула команда з Ужгорода. Срібні нагороди дістались команді з Луцька, а господарі здобули бронзові нагороди. Втім, лучани могли й перемогти, адже набрали однакову кількість очок із закарпатцями, але все вирішили штрафні бали, які стягнули з нашої команди. Командний змагальний досвід діти отримують, вправно використовуючи спеціальне легкоатлетичне обладнання — бар`єри, фішки, драбинки та інше.

«Ми вже не вперше змагалися в таких легкоатлетичних змаганнях. Влітку минулого року виграли «бронзу» у Вишневому під Києвом. Для дітей підготовка та участь у таких — перший крок до занять у справжній легкій атлетиці. Якщо із моєї команди дві-три дитини згодом прийде у групу до професійного тренера, буду задоволений», - розповідає вчитель фізвиховання луцької школи №11 Микола Янчук.

Готувати школярів до змагань йому допомагає і легкоатлет Павло Чикида. «Реакція дітей на подібні змагання фантастична. Тут треба водночас бути й швидким, але думати під час виконання вправ. Для пошуку юних талантів проект «Дитяча легка атлетика IAAF» якнайкраще прислужиться «королеві спорту», - каже Павло.

Луцька команда їздила на змагання до Івано-Франківська за підтримки Федерації легкої атлетики Волинської області та її президента Володимира Рудюка. Окрім змагальної частини, господарі забезпечили активне дозвілля для дітей, які мали змогу відвідати міську ратушу та побачити Івано-Франківськ з висоти пташиного польоту.

Уже 27 березня учасники Ліги прибудуть в Ужгород та боротимуться за нагороди ІІ етапу західноукраїнської ліги. А заключний етап відбудеться в Тернополі 13 квітня.

Юрій Конкевич, Івано-Франківськ

Фото http://school11lutsk.at.ua/
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus