USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Луцькі чиновники «шукають золото Полуботка», - депутат

9 Вересня 2011 11:01
Сесія Луцької міської ради погодила фінансування 10% вартості реконструкції Луцького зоокуточка і проспекту Соборності – їх профінансують в разі, якщо Луцьк виграє міжнародний грант.

Відповідне рішення депутати прийняли 8 вересня.
Луцьк подав на конкурс 13 проектів. Цей конкурс проводить спільній технічний секретаріат програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна.

Програма розрахована на 2007-2013 роки і цього року Луцьк може стати її учасником. Питання про фінансування проектів Європейським Інструментом Сусідства та Партнерства, що підтримує програму, вирішуватиметься вже 30 вересня – повідомив заступник луцького міського голови Василь Байцим.

За словами Байцима серед проектів, які представлені на конкурс і мають шанс перемогти – реконструкція Луцького зоопарку та проспекту Соборності на ділянці від вулиці Гордіюк до проспекту Молоді.

Вони ж і є найбільш вартісними проектами з 13 представлених Луцьком. Самі ці роботи коштують півтора мільйона євро кожен. Решта 11 проектів - значно менші.

У випадку, якщо проекти виграють і надійде їх фінансування - Луцька міська рада зобов’язується передбачити в міському бюджеті на 2013 рік 10% їх вартості.

Не вельми оптимістично на прогнози Василя Байцима щодо залучення коштів виступив депутат Юрій Корольчук. Він порівняв таке прагнення здобути кошти з Європи з пошуком скарбів гетьмана Павла Полуботка. А усіх чиновників, що мусять займатися паперовою роботою у зв’язку з участю в проекті – з планктоном.

Корольчук зазначив, що варто виокремити лише декілька напрямків над якими і працювати, а не виставляти аж 13 проектів.

Довідково:

Європейський Інструмент Сусідства та Партнерства (ЄІСП) – це ініціатива Європейської Комісії, метою якої є розвиток співробітництва між Європейським Союзом та партнерськими країнами для забезпечення інтегрованого та сталого регіонального розвитку.
Основною метою Програми є підтримка процесів прикордонного розвитку. Цілі програми будуть реалізовуватися через некомерційні проекти в рамках таких пріоритетів та заходів: підвищення конкурентоздатності прикордонних територій, покращення якості життя, інституційна співпраця та підтримка ініціатив місцевих громад
Загальний бюджет програми: 202,9 мільйонів євро (в тому числі 186,2 мільйонів євро співфінансування ЄС). Період виконання програми: з 6 листопада 2008 року (дата затвердження програми Європейською Комісією) до 31 грудня 2016 року. Дата закінчення всіх контрактів - не пізніше 31 грудня 2013 року. Всі заходи по проектах мають бути завершені до 31 грудня 2014 року.
Золото гетьмана Полуботка - легенда про велику кількість золота, яке 1723 року український гетьман Павло Полуботок нібито залишив на зберігання в в одному з англійських банків.
Планктон – (від грец. πλαγκτόν – блукаюче) – сукупність організмів, що населяють товщу водойм і пасивно переносяться течіями води. На сленгу, «офісний планктон» - сучасне трактування «білих комірців», дрібних офісних службовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Юрій Моклиця Показати IP 9 Вересня 2011 11:52
Я нікого не хочу образити. Але... слово "гранд" у першому абзаці мало б писатися через "т", як "грант". Та й навряд чи ВЖЕ подав Луцьк 13 проектів. Мабуть правильніше "подасть". 30-го вересня ніяка доля ніяких проектів нічого не вирішиться. 30 вересня - це лише кінцева дата подачі документів на вказаний конкурс. Іще багато брібних, але важливих деталей, які підтверджують те, наскільки поверхово ми розбираємося в міжнародних конкурсах проектів. Коментар Ю. Корольчука теж з цієї категорії.
офісний планктон Показати IP 9 Вересня 2011 12:32
ото ж бо воно воно і є...
людина Показати IP 9 Вересня 2011 15:31
А мені сподобалась рубрика "довідково":) особливо про планктон
Стрийко Показати IP 13 Вересня 2011 11:31
А мені здається, що 13 проектів для Луцька - це навіть трохи мало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus