USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі таксисти проти прейскурантів у авто - кажуть шукати тарифи в Інтернеті

5 Лютого 2013 19:20
Ціни у луцьких таксі залишаються сумнівними, адже прейскуранти відсутні, а перевізники «не горять бажанням» їх встановлювати. Лучани не знають за що платять, адже й лічильники у таксі часто не ввімкнені.

Про це йшлося під час робочої наради депутатів Луцької міськради 5 лютого. Зауважимо, що замість цього заходу мало відбутися засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва, але не було кворуму. Саме тому, зустріч «перекваліфікували» у робочу нараду.

Представники перевізників, які були присутні під час наради, розповіли, що вони - приватні підприємці й мають повне право встановлювати на послуги, що надають, будь-яку цінову політику.

Зі слів перевізників, власник таксомоторного парку надає в користування автомобіль, наймає водія, встановлюючи тарифікатори, лічильники та цінову політику, яку вважає за потрібне.

«Колись, коли працював таксомоторний парк, чітко було на бардачку написано: за посадку – стільки копійок, за кілометр – стільки. Хто забороняє вам зробити сам те ж саме?.. Не хочеш тарифікатора – не май його, бо він законом не дуже й регламентований, на відміну від лічильника. Але тоді напиши свій тариф і не ховай. Цього права ніхто не заперечує, тільки винеси його, будь-ласка, на бардачок» ― зауважив член фракції ВО «Свобода», голова постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва Юрій Вега.

Перевізники зауважили, що з ціновою політикою кожного таксиста-перевізника можна ознайомитися в мережі Інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Конрад Карлович Міхельсон Показати IP 5 Лютого 2013 20:04
Бариги і махінатори ці таксисти. Змусити всіх встановити лічильники!
володимир Показати IP 5 Лютого 2013 21:23
На сайтах, так? Морячок таксі - на сайті посадка - 6 грн, http://moryachok.com.ua/index.php?go=/&id=2 кілька днів тому їхав, то у таксиста посадка на лічильнику - 7 грн. Де правда?
L;epp Показати IP 5 Лютого 2013 23:13
Бекеша лупит цену не по детски,Любах в машине возит тараканов живых,что бы клиенты домой поприносили.
ось Показати IP 5 Лютого 2013 23:59
В тому й справа, що таксисти деруть з людей бабло! Хоч би раз, коли їхав у таксі, ввімкнули лічильник! Ага
Юлія Показати IP 6 Лютого 2013 09:07
Залежить від наглості водія по якому тарифу він Вас повезе. Разом з тим ціни на пальне міняються кожного місяця, а то й тижня. Машину потрібно мити й ремонтувати. Таксист також людина, йому потрібно дітей кормити. Те що не всі добросовісні, то тут вже питання до керівників служб. Ніхто за життя таксиста відповідальності не несе, вони ризикують своїм життям, перевозячи всякий непотріб, щоб заробити копійку.
D Показати IP 6 Лютого 2013 10:13
Абсолютно правильно! Встановити лічильники, тарифи на бардачки і пора вже якось контролювати і врегульлвувати ціни не лише в таксі, а скрізь, а то маразм і анархія.
Александр Показати IP 6 Лютого 2013 10:14
Давайте брать пример с других городов Украины: при заказе такси по телефону, после того, как Вы сказали маршрут от и до, Вам девушка-оператор говорит стоимость поездки. Не нужно ничего выдумывать, счетчики в такси считают так, как нужно таксисту.
андрій Показати IP 6 Лютого 2013 10:16
їжджу на максім таксі давно. маю знажку 10%. знаю всі тарифи в межах луцька-по маршутах, яких їжджу) люблю поставити таксистів на місце) як піняться-звоню до оператора і вона рахує скільки грошей
свідомий Показати IP 6 Лютого 2013 10:58
такі байки видумують таксисти, аби накрутити лишню двадцятку.а якщо бачать що людина немісцева-повезуть з жд вокзалу в центр приміром через відродження-не раз чув подібні історії. лічильники ставити поголовно
Лучанка Показати IP 6 Лютого 2013 11:48
Я підтримую всіх дописувачів, що вже наглі то наглі.Кожен дере по іншому, один в район ДПЗ каже30, другий 40, а третій 50. Не хочеш платити щей пошлють подалі.Їх потрібно ставити на місце- це вже повна вакханалія.Цих таксистів розплодилося, як бліх і відмивають грошенята. Не хочуть працювати по нормальному, чесно і прозоро, забрати ліцензію, на базар і там дуріть нас ми вже й так по самі вуха всі обдурені і задурені
андрiй76 Показати IP 6 Лютого 2013 12:07
Таксисти-це звичайно "ще ТОЙ контингент."Але й самому потрібно бути уважним перед посадкою у таксі.Я ніколи не сідаю у машину де немає лічильника,або де водій відмовляється його включити(деколи мотивуючи це тим,що лічильник поламаний і він довезе вас швидше і дешевше ніж по лічильнику).Виясняйте всі деталі поїздки у диспетчера по телефону і якщо вам кажуть,що у них тарифікація по лічильнику,а натомість присилають машину без лічильника,або з так званими"поламаними і невключеними"лічильниками-то ви маєте повне право відмовитись від такої"послуги",щоб попередити нікому не потрібний конфлікт і зберегти свої нерви... P.S.-Служб таксі і приватних таксистів у нас хватає.Отож хай вони боряться за свій престиж і кожного клієнта,ніж ми маємо боротися за свої права і кожного разу сідаючи у таксі остерігатися,щоб нас не"розвели на бабки"...
Пасажир таксі... Показати IP 6 Лютого 2013 12:32
І я підтримую усіх дописувачів,і від себе хочу додати одну незрозумілу деталь в тарифах- всі таксисти беруть додаткову плату за проїзд в район Вересневого(цукрового),мотивуючи це тим ,що вул.Корольова,Довженко,Польова це не місто.Вони,таксисти,беруть розрухунок по тарифу заміському ,починаючи від "Солдата",а з іншою сторони заїзду на "Цукровий"-з другого переїзду від Мамсурова(від вулюРанкової)ХТО МОЖЕ ПОЯСНИТИ,ЧОМУ ТАК?
Роман Показати IP 6 Лютого 2013 14:24
Мені поталанило колись пізно ввечері піймати біля Там-Тама таксівку, нажаль не памятаю чиєї служби. Там був привітний молодий водій і увімкнений лічильник. І він довіз мене на ДПЗ по лічильнику менше ніж за 30 грн (якраз пам'ятаю тоді майже не було готівки в кармані). Я тоді пам'ятаю був дуже здивований ввічливістю та лічильником. Доречі, він мені сказав що навіть чек при потебі виписують. Отакої.
nata Показати IP 6 Лютого 2013 15:11
а мені щастить на порядних таксистів останні років три. Раніше доводилося за ті ж поїздки платити значно більше. А за цей час же ж виросла вартість пального! А вартість поїздок зменшилася... Пригадую, як років 5-6 тому таксист за поїздку з Львівської на ЖДвокзал хотів здерти з мене... 65 гривень. Недавно їхала за 25. А з АС-1 на ЖД вокзал якийсь козел запросив 25!!! Уявляєте? приблизно в той самий час. Зараз такого нема. Принаймні, зі мною не трапляється - і сваритися ні з ким не доводиться.
Харченко Олег Показати IP 6 Лютого 2013 16:28
Ніяких лічильників, ми й так мало получаємо, а ше машину заправ, поремонтуц, помий! Пасажири в основному хами і за гривню вдавляться.я проти нововведень, добре так як є
Харченко Олег Показати IP 6 Лютого 2013 16:30
Ніяких лічильників, ми й так мало получаємо, а ше машину заправ, поремонтуц, помий! Пасажири в основному хами і за гривню вдавляться.я проти нововведень, добре так як є
Олег Харченко (таксист) Показати IP 7 Лютого 2013 00:35
Ніяких лічильників не треба-ми й так мало получаємо! А машину заправ, поремонтуй, помий, державі дай, гаїшніку на лапу дай! Пасажири в основному хами і за гривню вдавляться! я проти нововведень-добре так як є
андрій Показати IP 7 Лютого 2013 13:26
якщо мало получаєте то не працюйте, вас ніхто не заставляє. на ваше місце прийде той, для кого це "мало" буде "достатньо"
зе бест Показати IP 7 Лютого 2013 14:37
Наявність лічильника не панацея від обдурювання...Лічильник підрегульовкється в ту чи іншу сторону. Отаке. Взагалі, дуже тонка тема. Якщо маєте знайомого таксиста, який в довірливій атмосфері зможе поділитись своїми "фішками" в плані лохотрону клієнта-будете довго перебувати в стані здивування... Попри все-для прийняття оптимально економічно обгрунтованого рішення і за випадку,коли мусово скористуватись послугами таксі, вибір треба робити залежно від конкретної ситуації,і, лише, за наявності наступних умов, як наприклад: 1.Ви мусите мати серед своїх знайомих хоча б 2-3 знайомих таксистів, до яких можете зателефонувати у разі потреби, і які Вам (без лічильника)назвуть нормальну для обох сторін ціну; 2. Умова 1 дуже актуальна, коли Вам потрібно у святковий день (вечір, ніч) дістатися до конкретного місця, де таксисту ще й треба Вас чекати..Тут офіційне звернення та ще й з лічильником не вбереже від зайвих витрат. Зовсім по іншому Ви можете вирішити питання з знайомим таксистом, який не включить очікування в послугу, а просто назве Вам ціну, вигідну для нього і для Вас,тому, що він не сплачуватиме зайвих коштів оператору за офіційний виклик. Як правило, в святковий день, таксисту, який не вживає спиртного не пагано ще й підзаробити неофіційно; 3.Попробуйте просто підійти до таксистів і просто обговорити ціну доїзду, я був приємно здивований, коли їхні умови були більш прийнятливими, ніж за лічильником. В умовах тотальної конкуренції можна мати преференції для себе. У мене завжди в гаманці кілька номерів знайомих таксистів.
adams Показати IP 7 Лютого 2013 15:14
У Морячок-таксі з цим простіше... Таксист не дав чек, - можеш не оплачувати проїзд.
55555 Показати IP 9 Лютого 2013 22:53
Нацик лупит цену.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus