USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцькому ОСББ, яке має дахову котельню, скоригували тарифи на теплопостачання та гарячу воду

4 Березня 2021 11:21
Через підвищення вартості природного газу для ОСББ «Моноліт-Луцьк» скоригували тарифи на постачання теплової енергії та гарячої води.

Про це стало відомо під час засідання виконкому міської ради.

Як повідомив директор департаменту економічної політики Борис Смаль, ОСББ «Моноліт-Луцьк» використовує дахову котельню виключно для житлового будинку № 3 на вулиці Олеся Гончара для потреб опалення та постачання гарячої води населенню та ншим споживачам (нежитлова частина, - ВН).

«Якщо ви пам’ятаєте, не так давно ми встановлювали тариф на постачання теплової енергії для цього ОСББ. Процедура встановлення та коригування тарифів повинна відбуватися так: спочатку ми повинні встановити тариф по показниках минулого опалювального сезону, а потім коригувати його, якщо були якісь зміни у цінових пропозиціях», - зазначив посадовець.

Як пояснив, коригування вартості послуг відбулось у зв'язку із подорожчанням природного газу на 30% - з 5377 до 6999 гривень за 1000 м3, а також зросла вартість послуг із централізованого водопостачання на 20,2 % та водовідведення на 18,22 %.

Коригування тарифу пов'язане з тим, що при формуванні нового тарифу на послуги з постачання теплової енергії ціна газу враховується на рівні середньої ціни природного газу, що склалася у ліцензіата протягом опалювального періоду, що передує планованому періоду.

Розглянувши звернення ОСББ «Моноліт-Луцьк» та враховуючи рекомендації комісії з питань ціноутворення та тарифної політики, виконавчий комітет міської ради встановив на період з 3 березня по 30 вересня 2021 року скоригований тариф на постачання теплової енергії у розмірі 2350,33 гривень за 1 Гкал (з ПДВ). Також члени виконкому проголосували «за» встановлення на період з 3 березня по 30 вересня 2021 року скоригованого тарифу на постачання гарячої води, яку виробляє котельня ОСББ, в розмірі 128,23 грн/м3 (з ПДВ).

Для порівнянння, з 5 грудня 2019-го та до 6 листопада 2020 року ОСББ “Моноліт-Луцьк” отримувало теплову енергію та гарячу воду, яку виробляє дахова котельня, в розмірі 1988, 91 грн/Гкал (з ПДВ) та 106,81 грн/м3 (з ПДВ) відповідно.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Дивно Показати IP 4 Березня 2021 13:12
А я вважав що якщо котельня знаходиться у власності ОСББ, то саме ОСББ і має встановлювати тарифи згідно розрахунків, а міськрада може лише допомогти у постачанні необхідних обємів газу для забезпечення опалення.
Правда Показати IP 4 Березня 2021 15:14
А кому належить та котельня?Якщо власникам квартир,то до чого тут це?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus