USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькрада ініціює зміни до закону про місцеві вибори

27 Вересня 2017 16:33
Враховувати волевиявлення таким чином, щоб були представлені інтереси міської громади і не існувало округів, не представлених депутатами у міськраді, пропонують депутати Луцькради.

Про це йшлося під час 31-ї сесії Луцької міської ради 27 вересня.

Депутати розглянули звернення до Верховної Ради щодо внесення змін до закону про місцеві вибори.

Член фракції «УКРОП» Борис Смаль розповів, що під час обговорення проблеми фінансування округів, які не представлені депутатами у міськраді, визнали що це ненормально, коли виборча система вибудована таким чином, що виборчий округ може лишитися без депутата. Це має фінансові та інші недоліки і в кожного з депутатів є спокуса відстоювати інтереси у першу чергу тих виборців, які своїми голосами його делегували у міськраду. У 2015 році, з його слів, провладна більшість у Верховній Раді ухвалила закон, аби зайняти більше місць в органах місцевого самоврядування. Тоді наперед було відомо, що існуватимуть округи без депутатів, депутати без округів та округи з кількома депутатами, але це не брали до уваги.


У зверненні просять забезпечити підрахунок голосів виборців, який забезпечуватиме реальне волевиявлення громади в округах.

Депутати підтримали звернення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus