USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

Луцькрада спростувала обман ЗМІ щодо буцімто незаконно спиляних дерев

19 Грудня 2018 18:08
На вулиці Рівненській у Луцьку спиляли аварійні дерева, адже вони несли загрозу перехожим. Попри закиди ЗМІ щодо неправомірності таких дій, в Луцькій міській раді довели, що дерева дійсно були в незадовільному стані і несли загрозу, а два з них зламались і впали під час літнього буревію. Дерева знаходились на землі комунальної власності, а тому жодного стосунку до якогось будівництва не мали.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

У відділі екологі Луцької міської ради розповіли, що під час весняного обстеження зелених насаджень в межах червоних ліній ще 14 березня цього року постійно діюча комісія міської ради з визначення стану зелених насаджень та ухвалення рішення про їх видалення у складі начальника відділу екології міської ради Анатолія Гламазди, головного спеціаліста відділу екології Олега Гелети, головного спеціаліста, інженера відділу по благоустрою міста департаменту житлово-комунального господарства Людмили Бас - на вул. Рівненській (в районі будинків №№ 2, 6, поблизу зупинки громадського транспорту) виявила дерева у незадовільному стані. Зокрема, у деревах були наявні дупла, тріщини, серцевинна гниль та трухлявість стовбурів, стовбури відхилені від вертикальної осі і несли загрозу падіння. Всього було обліковано таких 18 дерев і складений акт обстеження зелених насаджень.

На підставі акту та фотографій на засіданні постійно діючої комісії 27 березня прийнято рішення про видалення цих дерев (13 кленів, 3 акації та 2 груші), адже вони були у незадовільному стані і несли загрозу життю та майну громадян.
Ці дерева зростали на землях міської комунальної власності (в межах червоних ліній) і до згаданої журналістом земельної ділянки відношення не мали.

Згідно угоди департаменту житлово-комунального господарства міської ради від 09.11.2018 № 1189 на послуги з видалення дерев та ордеру від 29.11.2018 № 160 на видалення зелених насаджень, комунальним підприємством „Парки та сквери м. Луцька” виконано роботи з видалення цих дерев.

До слова, під час буревію 18 червня два клени (з визначених до зрізання дерев) були зламані і в аварійному порядку видалені КП „Парки та сквери м. Луцька”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
А Показати IP 19 Грудня 2018 18:18
Тепер Людмила Яворська нехай підітре свою слину ядучої змії
Людмила Яворська до А Показати IP 20 Грудня 2018 16:44
Прикольненьке зауваження) Давайте почекаємо, коли вириють котлован - тоді усі мешканці сусіднього будинку теж стануть зміями. На фото дійсно дерева в такому собі стані, але перейдіть через дорогу - скільки там дійсно похилених до тротуару... але ті дерева не "аварійні" для чиновників
Вишків Показати IP 19 Грудня 2018 18:19
Обламалась!!!!!
Притула Показати IP 19 Грудня 2018 23:28
https://www.volyn24.com/news/117941-geroi-i-bovdury-zhurnalistka-pro-chynovnykiv-iaki-znyschyly-v-lucku-18-derev#comments Яворська тут пише, що готова відповісти за свої слова. Юристи міської ради вперед до суду!!! Затягайте її по судах і нехай компенсує. Коменти на Волинь 24 не публікують

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus