USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада звернеться до Мінекології через сморід у місті

3 Липня 2017 16:19
Луцька міська рада звернулась до Державної екологічної інспекції України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, та їх територіальних підрозділів на місцях в зв’язку з виникненням та поширенням неприємного запаху містом.

Про це стало відомо під час 26 сесії Луцької міської ради.

У зверненні йдеться про те, що в обласному центрі Волині склалась непроста екологічна ситуація у зв’язку з початком роботи нового підприємства ТзОВ “Біопаливно-енергетична компанія”, наслідком якої став нестерпний сморід від якого вже понад два місяці потерпають мешканці житлових районів міста та прилеглих сіл Луцького району. Сотні людей звертаються зі скаргами на погіршення здоров’я та самопочуття.

До слова, нагадаємо, першопричиною смороду у місті називали Луцький біоетанольний завод, однак ось вже місяць, як завод не працює. Згодом з’ясувалося, що причиною смороду є кілька джерел, серед яких – незаконні зливи м’ясників, захоронені рештки тварин на Лідавській та на вулиці Мамсурова, очисні споруди в Липлянах.

Тим часом депутати зазначають, що повноваження ради в галузі охорони довкілля обмежені та не дають можливості самостійно розв’язати складну екологічну проблему в місті та навколо неї.

«Ми неодноразово звертались до територіальних підрозділів державних органів нагляду та контролю, зокрема Державної екологічної інспекції у Волинській області та Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області. На даний час результати здійсненого територіальними підрозділами контролю мають низьку ефективність та не ведуть до вирішення проблеми нестерпного смороду у місті», - зазначають депутати.

Як зазначив депутат Ігор Поліщук останнім часом лише працівники муніципальної поліції найбільш ефективно боряться з поширенням смороду. Зокрема, патрулюючи місто вночі та виявляючи недобросовісних підприємців, які зливають в каналізацію відходи, а також стихійно скидають тваринні рештки.

Разом з тим, в міської ради, з його слів, немає юридичних механізмів, аби в повній мірі повпливати на ситуацію. Зокрема, і через те, що завод зареєстрований не в Луцьку, а сморід шириться в навколишніми селами обласного центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 3 Липня 2017 21:42
"До слова, нагадаємо, першопричиною смороду у місті називали Луцький біоетанольний завод, однак ось вже місяць, як завод не працює. Згодом з’ясувалося, що причиною смороду є кілька джерел, серед яких – незаконні зливи м’ясників, захоронені рештки тварин на Лідавській та на вулиці Мамсурова, очисні споруди в Липлянах". ВИ ДЕ"ІЛИ , ЧИ ЩО ?!!!!!!!!! ОСНОВНЕ ДЖЕРЕЛО СМОРОДУ - ФЕКАЛІЇ НА ВІДСТІЙНИКАХ ЦУКРОВОГО ЗАВОДУ !!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus