USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Луцьку громаду робитимуть безбар’єрною

30 Серпня 2023 13:27
Луцька міська рада затвердила програму «Громада без бар’єрів» на 2024-2026 роки. Відповідне рішення депутати ухвалили 30 серпня на сесії міськради.

Мета цієї програми – створення безперешкодного середовища в Луцькій міській територіальній громаді для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги нарівні з іншими шляхом інтегрування фізичної, інформаційної, цифрової, соціальної та громадянської, економічної та освітньої безбар’єрності до всіх сфер життя.

Бюджет громади на 2024-2026 роки становить 22,949 млн грн.

Пріоритетними завданнями виконання програми будуть:

- формування толерантного ставлення населення громади та представників бізнесу до маломобільних груп населення, зокрема людей з інвалідністю, поваги до їхніх прав, особистості, гідності та недопущення дискримінації;

- забезпечення облаштування об'єктів інфраструктури, рекомендованих громадськими об’єднаннями та особами з інвалідністю, засобами безперешкодного доступу для маломобільних верств населення;

- соціальна реабілітація людей з інвалідністю шляхом створення безбар’єрного середовища у громаді, що надасть можливість брати повноцінну участь у всіх сферах суспільного та культурного життя;

- запровадження громадського контролю як інструменту впливу щодо дотримання нормативних вимог доступності до об'єктів інфраструктури.

Як розповіла директорка департаменту соціальної політики міськради, депутатка, одна з авторів програми Вікторія Майборода, під час розробки було враховано національну стратегію безбар’єрності та відповідні заходи, затверджені Кабміном.

Вона наголосила, що сьогодні тема безбарʼєрності стосується не тільки людей з інвалідністю, а й тих, які втратили здоров’я, людей поважного віку, вагітних жінок та інших.

«Зараз ми готуємося стикнутися з викликами, які підкидає сьогодення», – звернула увагу Вікторія Майборода.

Луцьк треба зробити комфортним і безбарʼєрним, адже у зв’язку з війною кількість людей з інвалідністю, на жаль, зростатиме. Потрібно, зокрема, проводити ремонти з облаштуванням понижень для людей на візках, сказав депутат Роман Кравчук.

«Станом на сьогодні в громаді передбачено багато заходів для людей з інвалідністю. Але нам треба запровадити цілісну програму для створення безбарʼєрного простору, аби виховувати толерантне суспільство. Ми зможемо зробити це якісно і комплексно», – зауважила депутатка Катерина Шкльода.

Серед заходів програми – проведення аналізу стану безбар’єрності, інформаційно-просвітницька кампанія, забезпечення безперешкодного доступу маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та транспортної інфраструктур громади, забезпечення безперешкодного доступу до громадських приміщень, забезпечення влаштування інклюзивних дитячих майданчиків на вулицях, у дворах та рекреаційних зонах громади, забезпечення функціонування безплатної служби перевезень для маломобільних груп населення, облаштування культурно-історичних та туристичних об’єктів громади з урахуванням вимог безбар’єрності тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 13 Грудня 2023 17:41
Перехід між АС на Варшавським писав 2 рази щоб зробили безбар"єрний доступ. Відповідь від директора АС - - це не перехід, а так собі - дирка в заборі і взагалі - моя хата скраю. Луцьк пасе задніх у питанні безбар"єрності. Не вірю чиновникам. Крапка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus