USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Луцьких забудовників перевірять на повноту та вчасність виплати зарплат

6 Грудня 2018 14:42
Луцьких забудовників, які брали участь у ремонті та будівництві комунальних об’єктів та вказували зарплату у тендерних пропозиціях в розмірі 7 тисяч гривень, перевірять на повноту та вчасність виплати заробітної плати.

Про це йшлося 6 грудня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як зазначив голова комісії Андрій Козюра, раніше піднімалося питання, що коли управління капітального будівництва оголошує тендер на ремонт чи будівництво комунальної власності, то в кошторисну вартість заробітної плати будівельники мають закладати 7 тисяч гривень, натомість забудовник, коли платить податок, вказує зарплату 2-3 тисячі гривень.

Андрій Козюра перечислив забудовників, які декларували зарплату 7 тисяч гривень, натомість платять менше. Тож, він поцікавився в керівника управління з питань праці, як на це можна вплинути в межах закону.

Натомість директор управління з питань праці Назарій Ігнатчук наголосив, що підставою для перевірки є список підприємств, які не платять мінімальних заробітних плат. Він пояснив, що немає права перевіряти забудовників, якщо зарплата 5-6 тисяч гривень.

Проте Андрій Козюра апелював до того, що, коли забудовник при оформленні кошторису вказує 7 тисяч, а натомість вказує меншу зарплату при виплаті податків, то він має порушення.

«Вони пишуть 7 тисяч, бо так потрібно для тендеру, хоча, коли платять податок, то вказують 2-3 тисяч гривень. Всі ми розуміємо, що зарплата в середньому становить 8-9 тисяч гривень, бо в інакшому випадку будівельники поїхали б у Польщу», – зазначає Андрій Козюра.

Відтак, він запропонував рекомендувати управлінню з питань праці провести позапланову перевірку щодо вчасності та повноти сплати заробітної плати забудовниками міста Луцька, які приймали участь в спорудженні комунальних об’єктів або приймали участь в тендерах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus